Pertti Pikkarainen

Hallitse koko turvallisuuttasi yhdessä portaalissa

Viria Security Oy on yksi Suomen suurimmista turvallisuusalan yrityksistä ja ainoa, joka keskittyy tarjoamaan palvelut kokonaisvaltaisesti aina oven lukitusjärjestelmistä DDoS-suojaukseen.

Teknologian kehittyminen on tuonut fyysisen ja digitaalisen turvallisuuden lähemmäs toisiaan, ja nyt niitä voidaan myös hallita kokonaisuutena.
”LANmanage-asiakasportaalimme avulla asiakas voi visualisoida ja hallita koko turvallisuustilannettaan”, Viria Securityn varatoimitusjohtaja Pertti Pikkarainen kertoo. ”Sieltä näkee tarkalleen, kuinka turvassa oikeasti on.”

Kaikki yhdessä turvaportaalissa

Portaalissa on intuitiivinen käyttöliittymä ja sitä on helppo käyttää. Kategoriat ovat yksinkertaisia, kuten palvelut, valvonta ja raportit. Käyttäjillä on kaikki turvallisuutta koskeva informaatio yhdessä paikassa, jossa he voivat myös suorittaa siihen liittyviä erityisiä toimenpiteitä. Portaalissa on jopa chat-palvelu, mikäli Virialta halutaan apua nopeasti.
”Asiakas voi tarkastella ja hallita hankkimiaan palveluita, kuten Rapid Detection -palvelua, sisällön suodatusta, autentikointia, kameravalvontaa, hälytysjärjestelmiä ja oviautomatiikkaa”, Pikkarainen sanoo. ”LANmanagessa on jopa karttaominaisuus, jolla yritys näkee eri kaupungeissa sijaitsevien rakennustensa aktiivisten laitteiden ja tarvikkeiden tilan.”
Pop-up-ikkuna ohjausnäkymässä varoittaa asiakasta havaituista poikkeamista. Siitä eteenpäin turvapoikkeaman käsittely etenee tavanomaisen kaavan mukaisesti ja tarpeen mukaan tietoturvan tai fyysisen turvan asiantuntijoille,  jotka tekevät tarvittavat toimenpiteet. Virian kyberturvakeskus on valmis reagoimaan nopeasti.

Kokonaisturvallisuudelle on tarvetta

Yritys voi siis portaalissa hallita kokonaisturvallisuuttaan ja sen lisäksi tilata tai muuttaa asioita tarpeensa mukaan.
”LANmanage on meidän digitaalinen vuoropuhelumme asiakkaan kanssa. Se kasvattaa merkittävästi asiakkaan tilannetietoisuutta niin, että he koko ajan tietävät, kuinka turvassa ovat ja mitä he voivat tehdä parantaakseen tilannetta. Lisäksi tätä samaa dataa voidaan hyödyntää myös tiedolla johtamiseen.”
Viria Security investoi merkittävästi siihen, että se voi tarjota parhaan turvallisuuden asiakkailleen. Kuuluminen ainutlaatuiseen Viria-konserniin tuo erikoisvahvuuksia sisäiseen kehittämiseen: sisaryhtiö Bitfactor tekee ohjelmistokehitystä ja Aureolis kehittää analytiikkaa ja tiedon jalostamista. Viime kesänä Viria julkisti ostaneensa tietoturvallisuuden valvonnan ja reagoinnin asiantuntijan Ymon Oy:n, joka tulee vahvistamaan Virian digitaalisen turvallisuuden tarjoomaa.
”Dataa voidaan varastaa digitaalisesti ja fyysisesti”, Pikkarainen huomauttaa. ”Kokonaisturvallisuutta tarvitaan tiedon, ihmisten, omaisuuden ja koko yritystoiminnan jatkuvuuden suojaamiseksi. Visiomme yhdestä turvallisuudesta sopii tähän todellisuuteen.”
Teksti: David J. Cord
Artikkeli on julkaistu alun perin Business Class -lehdessä Oct 2018 – Jan 2019.