Tylsä on hyvä

Tylsä on hyvä.

Tiedätkö sen hetken, kun pysähdyt kesken päivän, etkä tiedä mitä teet seuraavaksi? Se hetki ei herätä erityistä kiinnostusta eikä siitä synny suuria tarinoita. Se on siis tylsä, mutta sen seuraamukset voivat olla kaikkea muuta. 

Helmikuussa 2021 valmistuneessa päivitetyssä brändiohjeistossa sanottiin meillä näin: ”Moni uskoo, että tylsä on yhtä kuin luotettava ja vakuuttava. Ei se kuitenkaan ole. Se on vain tylsää. Älä siis ole tylsä”. Matka tästä luonnehdinnasta siihen, että otamme tylsyyden meidän markkinointiviestintämme kärjeksi, vaati yhden tärkeän oivalluksen. Tätä oivallusta koitan avata tässä tekstissä.

Matka kohti tylsyyttä

Aloitetaan helpoista… Mitä turvallisuus on? Se on se ilmapiiri, jossa uskaltaa tehdä ja kokeilla. Uskaltaa investoida tulevaisuuteen ja keskittyä ydinosaamiseen. Kun se toimii parhaiten, se on huomaamatonta ja mahdollistavaa rajoittavan ja estävän sijaan. Ja kaikkein tärkeimpänä, sen olemassaoloon täytyy aina voida luottaa.

Kun kesken työpäivän istahdan sohvalle, otan kupin kahvia ja selaan WhatsAppin ja somen ilmoituksia, se on mahdollista siksi, että koen olevani turvassa. Tiedän asioiden hoituvan, vaikka en itse katsokaan niiden perään. Tiedän työpaikkani säilyvän, vaikka en juoksekaan hikisenä kiireestä. Mulle nämä hetket ovat erittäin tärkeitä, kun voin todeta edellisenä iltana kalenteria tutkiessa, että huomenna nukun pitkään. Mä voin tehdä näin, koska mä tiedän, että homma toimii.

Mutta milloin voi hengähtää? Silloin, kun sä voit luottaa siihen, että asiat tapahtuvat. Silloin kun sä tiedät, että sun panos ei muuttaisi asiaa enää paremmaksi. Päivät venyvät ja paukkuvat aina, kun jokin menee pieleen. Päiviä voi suunnitella tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos jokin pettää matkalla, se sekoittaa kaiken. Se tarkoittaa sitä, etten päässytkään illalla padeliin. Se tarkoittaa sitä, etten kerennytkään maata sohvalla ja miettiä tulevaa. Se tarkoittaa sitä, ettei missään vaiheessa päivää käynyt mielessä ajatus ”Mitäs seuraavaksi?”.

Jospa tylsä hetki olisikin maagisin?

”Mitäs seuraavaksi” -ajatus on kaiken lähtökohta. Se tarkoittaa hetkeä, jolloin pysähtyy. Se on hetki, jolloin et tiedä mitä tekisit. Se on hetki, josta ei jää tarinoita kerrottavaksi. Se ei oikeastaan ole millään tavalla kiinnostava hetki. Toisin sanoen se on siis tylsä. Samalla se on kuitenkin myös se kaikkein tärkein hetki päivässä.

Kun suorittaminen ja asioiden perässä juokseminen pysähtyy, ehdit miettiä yhtiön toimintaa, kehityskohteita ja ideoida ratkaisuja kyteviin ongelmiin. Samalla se on hetki, jolloin voit tehdä jotain itsesi hyväksi. Mitä jos vaikka lähtisit kävelylle tai tekisit varauksen illaksi ravintolaan? Lähtisitkin vähän aikaisemmin kotiin ja nauttisit ekstra-ajasta perheen kanssa. Tai aloittaisit vaikka uuden harrastuksen. Jos ”mitäs seuraavaksi” -hetkiä saadaan luotua tarpeeksi, niin meillä on aikaa kaikelle tälle.

Näiden hetkien syntyminen vaatii useiden osien summaa. Sidosryhmien, palvelutarjoajien ja tiimin pitää toimia. Mutta jotta mikään näistä toimii, niin kaikilla näillä pitää olla turvallinen pohja, jolle rakentaa.

Tämän takia me valitsimme tylsyyden tärkeimmäksi tavoiteltavaksi asiaksi meidän ja meidän asiakkaidemme elämässä. Meidän tehtävämme Loihde Trustissa on hoitaa turvallisuus niin hyvin, että me luomme asiakkaalle lisää ”mitäs seuraavaksi” -hetkiä. Hoitaa asiat niin hyvin, että meidän asiakkaamme voivat keskittyä juuri siihen omaan kehittymiseensä. Oli se sitten töissä tai vapaa-ajalla. Ja vaikka ne hetket ovat tylsiä, niin niiden seuraamukset ovat hurmaavia ja äärimmäisen tärkeitä.

Me lupaamme tehdä elämästäsi tylsempää – se on turvaratkaisuidemme tarkoitus.

#hurmaavantylsää