Valkohatut etsivät haavoittuvuuksia LähiTapiolan Hack Dayssa

LähiTapiola järjesti viime lauantaina Espoon pääkonttorilla järjestyksessään viidennen Hack Day -tapahtuman.

Hack Day -tapahtumissa vapaaehtoiset valkohattuhakkerit kokoontuvat yhteen etsimään valituista kohdejärjestelmistä haavoittuvuuksia. Tänä vuonna LähiTapiola kutsui paikalle lähes 100 valkohattuhakkeria testaamaan kohdejärjestelmien tietoturvaa. Joukossa oli niin ikään tietoturva-ammattilaisia, #mimmithakkeroi sekä junnuja. Kokemusta löytyi siis laidasta laitaan.
Päivä alkoi aamulla briiffauksella tulevasta päivästä sekä sääntöjen kertauksella. Tämän jälkeen tiimit asettuivat neuvotteluhuoneisiin ja hakkerointi alkoi. Paikalla järjestettiin myös workshoppeja, jotka oli suunnattu erityisesti uusille hakkeroinnista kiinnostuneille.

Tämänkertaisessa tapahtumassa löytyi yhteensä 121 yksittäistä raportoitua haavoittuvuutta, joista uniikkeja haavoittuvuuksia oli 40 kappaletta.

Hack Dayn kaltaiset tapahtumat ovat itse tietoturvatestauksen lisäksi tärkeitä hakkeriyhteisölle. LähiTapiola on tehnyt loistavaa työtä myös hakkeristigman vähentämisen eteen. On hienoa, että matalan osallistumiskynnyksen hakkerointitapahtumia järjestetään – tällä on suoria positiivisia vaikutuksia koko tietoturva-alaan sekä hakkeriyhteisöön. Vaikka yksilöt tulevat eri taustoista, yrityksistä ja eri puolilta Suomea, hakkeritapahtumissa on lähes poikkeuksetta erittäin yhteisöllinen tunnelma. Hakkerimentaliteettiinhan kuuluu tietynlainen uteliaisuus, mikä yhdistää yksilöitä.
Viria oli tänäkin vuonna mahdollistamassa tapahtumaa yhteistyökumppanina sekä mukana tapahtumassa.
#hackforgood
Lue myös:
#mimmitkoodaa sai rinnalleen #mimmithakkeroi – hukattu potentiaali otetaan nyt takaisin | LähiTapiola
LähiTapiolan Hack Day -ketju Twitterissä