Webinaari: Elämä palomuurien jälkeen

Palomuurit, nuo bittiteiden tukkeet, ovat ilahduttaneet tietoturvakauppiaiden budjetteja jo hyvän aikaa kolmatta vuosikymmentä. Mutta mikä on firewallin rooli herran vuonna 2021? Reititin hoitaa NAT-osoitemuunnoksen, isoveli nimeltä pilvi kyttää tietoturvaa rajattomin resurssein ja käyttäjätkin ovat kotosalla, kaukana palomuuriparasta. Olisiko siis jokin parempi tapa rakentaa tietoturva nykyaikana?

Palomuurikeskeinen tietoturva-arkkitehtuuri pohjaa mitä vahvimmin luottamukseen. Luotamme siihen, että verkko palomuurin takana on hyvä ja turvattu. Mutta entäpä sitten Zero Trust? Kun Google korkattiin vihamielisen, valtiollisen toimijan operaatiossa 2009, he uusivat tietoturva-ajatteluaan. Syntyi ”Beyond Corp”-julkaisu. Tämän saman Zero Trust -nimityksen alle lokeroituvan uuden tietoturva-ajattelun ovat sittemmin omaksuneet Microsoftista lähtien kaikki kentän suuret pelurit.

Uusimman hypen ja kohun sai aikaan Gartner lämmittämällä vanhaa pizzaa lanseeratessaan SASE-arkkitehtuurin käsitteen. Mistä siis on kyse?

KATSO TALLENNE