Turvajärjestelmäasentaja Aleksi Helin Vaasasta

Aleksi siirtyi turvallisuusalalle ja toimii nyt Loihde Trustilla turvajärjestelmäasentajana – ”En ole katunut hetkeäkään”

Turvajärjestelmäasentaja tekee tärkeää työtä turvallisuuden puolesta. Aleksi Heliniä tehtävässä innostavat erityisesti työn merkityksellisyys, mahdollisuus kehittyä jatkuvasti sekä hauskat työkaverit. Mitä muuta työ pitää sisällään?

Helin työskentelee turvajärjestelmäasentajana toista vuotta Loihde Trustilla. Hänen toimenkuvassaan painottuvat erityisesti paloturvallisuus-, henkilöturva- ja kameravalvontajärjestelmät.

Monipuoliset tehtävät ja vaihtelevat työpäivät miellyttävät Heliniä. ”Esimerkiksi paloturvallisuuteen minulla kuuluu kohteiden palosuunnittelu, palokuvien tekeminen, konfiguroinnin tekeminen sekä itse asennus ja käyttöönotto sekä testaaminen ja huoltotoimenpiteet”, Helin erittelee.

Lisäksi hän dokumentoi projektin ja neuvoo asiakkaitaan. ”Tärkeää on varsinkin, että henkilökunta koulutetaan hyvin, jotta he osaavat sitten käyttää laitteita”, Helin toteaa.

Asennuskohteet vaihtelevat yrityksistä terveydenhuollon kohteisiin ja esimerkiksi virastorakennuksiin. Välillä miehen päivä kuluu yhdessä asennuskohteessa, toisinaan päivän aikana tulee käytyä useankin asiakkaan luona ja joskus hän tekee konttorilla piirustuksia koko päivän. ”Vaikka aamulla suunnittelee jotain, niin harvoin se menee niin, että päivä menee juuri niin kuin on aamulla suunnitellut”, hän naurahtaa.

Haasteet kiinnostavat

Heliniä tehtävässä innostaa eniten se, että turvallisuusalalla asioiden täytyy toimia täysin oikein ja asentaja tietää tekevänsä tärkeää työtä. ”Se fiilis, että hommien täytyy oikeasti toimia”, Helin kuvailee.

Lisäksi hän nostaa esiin jatkuvan oppimisen ja itsensä kehittämisen, sillä Loihde kehittyy jatkuvasti. ”Tuotteet kehittyvät ja tulee uusia järjestelmiä. Ikinä ei ole valmis turva-asentaja”, Helin pohtii. Hän kuitenkin korostaa, että tekemällä oppii, koulutuksia järjestetään ja työkavereilta saa neuvoja. Loihteella on lisäksi ympäri Suomen asiantuntijaverkosto, jolta voi kysyä neuvoa tarvittaessa.
Myös sellaiset tilanteet, jolloin asiakas on todella tyytyväinen saamaansa järjestelmään ja palveluun, lämmittävät mieltä.

Hyvässä työporukassa huumori kukkii

Kysyttäessä Helinin työporukasta miehen kasvoille nousee leveä hymy.

”Tosi hyvä porukka, ei ota päähän tulla aamuisin töihin. Kyllä se on tietysti yksi tärkeimmistä asioista. Välillä jos on kiireenkin keskellä, se työporukka auttaa siinä ja läppää saa heittää”, Helin iloitsee.

Vaasassa, jossa Helin työskentelee, työpäivät aloitetaan joka aamu yhteisellä pienellä aamupalaverilla. Tällöin yrityksen edessä onkin nähtävillä pitkä rivi Loihde Trustin pakettiautoja. ”Aamulla tullaan firmalle samaan aikaan ja juodaan aamukahvit ja pidetään sellainen pieni aamupalaveri. Katsotaan mihin mennään ja mitä tehdään”, Helin kertoo. ”Saadaan päivä hyvin käyntiin siinä”, hän lisää tyytyväisenä.

”Huumori meillä kyllä näkyy, leikkimielistä piikittelyäkin tulee. Kaikki ovat meillä turvapuolella hyvin samalla aaltopituudella”, Helin myhäilee. Uutenakin työntekijänä tullessaan Helin koki, että hänet otettiin heti hyvin joukkoon.

”Asiat pitää tehdä oikein, ei suurin piirtein oikein”

Minkälaiselle henkilölle työ sopii?

”Sellaiselle, joka osaa kantaa vastuun ja tekee hommat niin kuin pitää, eikä melkein niin kuin pitää”, Helin vastaa.

”Yrityksenä Loihde on ylöspäin menevä ja kehittyvä, ja työtilanne on jatkuvasti ollut sellainen, että töitä on koko ajan. Kyllähän se on tärkeä asia. Ylitöitäkin on saanut tehdä, jos on halunnut. Kyllä itse koen ainakin, että Loihde on kasvavana yrityksenä houkutteleva työnantaja”, mies summaa.

Omaan tehtävänkuvaan voi myös vaikuttaa: koska Loihde on iso talo, sillä on tarjota laajasti erilaisia mahdollisuuksia. Helinilläkin on työkavereita, jotka ovat siirtyneet esimerkiksi lukituspuolelta turvajärjestelmäasennuksiin. Jotkut puolestaan tekevät alusta saakka kummankin puolen asennuksia.

Elektroniikka-asentajaksi opiskellut Helin itse vaihtoi aikanaan turva-alalle kiinteistöautomaatiotehtävistä.

”En ole katunut hetkeäkään, että vaihdoin.”

Kiinnostuitko turvajärjestelmien parissa työskentelystä Loihde Trustilla?
Jätä meille avoin hakemus! Olemme aina kiinnostuneita hyvistä tekijöistä.