Konsultointipalvelut Virialla

IT-konsultti taitaa asiat ja ihmiset – Vankka asiaosaaminen ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat konsulttityön ydintä

Loihde Trustilla konsulttina ja tiimin vetäjänä toimivan Mikko Koskisen kanssa keskustellessa vuorovaikutuksen tärkeys ja asiakaslähtöisyys nousevat vahvasti esille. Parhaat onnistumisen elämykset hän kokeekin hyvän asiakaspalautteen myötä.

Loihde Trustilla konsulttina ja tiimin vetäjänä toimiva Mikko Koskinen nauttii työnsä laaja-alaisuudesta.

Esimiestöiden ohella hän työskentelee itsekin konsulttina ja on siten tiiviisti mukana asiakastyössä.

”Tekemisen vaihtelevuus, osaamisen jatkuva kehittäminen ja se, että pääsee toimimaan erilaisten ihmisten kanssa, on työssäni parasta.”

Koskisen luotsaama Konsultit ja projektit -tiimi koostuu erilaisista osaajista, jotka keskittyvät omiin vastuualueisiinsa.

”Tällä alalla vaaditaan monenlaisia osaajia. Konsulteissa osa voi olla esimerkiksi teknisen tietoturvan osaajia ja toiset keskittyvät enemmän hallinnolliseen tietoturvaan. IT-ala on niin laaja kokonaisuus, että kaiken kattavaa osaamista on harvoin yhdellä ihmisellä. Tiimissämme on osaajia eri osa-alueilta ja monissa asioissa työskentelemme vahvasti yhdessä tiiminä.”

Koskisen kanssa keskustellessa vuorovaikutuksen tärkeys ja asiakaslähtöisyys nousevat vahvasti esille. Parhaat onnistumisen elämykset hän kokeekin hyvän asiakaspalautteen myötä.

”Onnistumisen tunne tulee itselle siitä, että asiakas sai meiltä sitä, mitä toivoi ja että olemme vieneet tietoturva-asioita yhdessä eteenpäin. Hyvä asiakaspalaute on se, mihin tähdätään. Se tuo hyvää fiilistä.”

Asiakkaiden toiveet keskiössä

Loihde Trustilla on paketoituna useita konsultointipalvelupaketteja, mutta palveluita myös räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan.

”Valmiita konsultointipalveluita on noin kymmenkunta. Tarjoamme muun muassa tietoturva-arviointeja, arkkitehtuurisuunnittelua sekä lokienhallinnan ja SIEMin suunnittelua. Pitää kuunnella asiakkaita, miten juuri heitä voidaan auttaa. Kaikki palvelut vaativat vahvaa keskusteluyhteyttä, että saadaan hyvä lopputulos.”

Asiakkaiden kohtaaminen on siirtynyt paljolti verkkoon. Monet palaverit hoidetaan videoneuvotteluilla, joihin kukin osallistuu omalta toimipisteeltään tai vaikkapa kotikonttorilta. Moniin ilmansuuntiin on kuitenkin tullut reissattua.

”Monesti asiakkaiden toive on hoitaa läpikäynnit paljolti etänä, koska asiakkaankin asiantuntijat voivat olla jakautuneina eri toimipisteisiin. Pidän kuitenkin tärkeänä, että kohtaamme kasvokkain jossain kohtaa projektia. Sinne mennään, minne asiakas haluaa”, Koskinen tähdentää.

Monien mahdollisuuksien paikka

IT-ala muuttuu jatkuvasti, mikä tarjoaa konsultoinnin parissa työskenteleville jatkuvasti uuden opiskelua ja haltuun ottamista. Kehityksen aallonharjalla on pysyttävä tiiviisti mukana.

”Konsultin tehtävässä kiinnostusta alaan liittyviin asioihin pitää löytyä, että pysyy muutoksessa perässä. Kokonaiskuvan säilyttäminen on tärkeää.”

Koskinen päätyi aikanaan IT-alalle puolittain sattumankin kautta. Aikeissa oli alun perin suuntautua kaupalliselle alalle, mutta IT-ala veikin mennessään. Loihde Trustin palvelukseen Koskinen tuli vuonna 2018, kun Loihde osti Ymonin.

”Työskentelin siellä noin kymmenen vuoden ajan erilaisissa rooleissa. Toimin ensin ylläpito- ja järjestelmäasiantuntijana. Myöhemmin siirryin pikkuhiljaa enemmän konsultointiin, jolloin mukaan tulivat erilaiset konsultointipalvelut, kuten verkon arkkitehtuurisuunnittelut, vianselvitystyöt ja tietoturva-arvioinnit.”

Loihteella Koskinen näkee monenlaisia mahdollisuuksia työntekijälle.

”Itse olen kiinnostunut ihmisjohtamisesta ja sainkin tilaisuuden aloittaa tiiminvetäjänä vuoden 2020 alusta.Loihde tarjoaa monia mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan. Emme keskity tekemään asioita vain kapealla sektorilla, vaan tekeminen on moninaista ja koostuu useasta eri osa-alueesta. Loihteella minua kiehtookin juuri tämä kokonaisuus ja se, mihin me voimmekaan yhdessä tätä laivaa viedä”, pohtii Koskinen.

Kiinnostuitko it-konsultin työstä? Katso avoimet työpaikkamme tai jätä meille avoin hakemus!