Pilviarkkitehti Salo rakentaa paitsi pilvikonseptia myös samalla kokonaisturvallisuutta

Haastatteluhetkellä noin neljättä kuukautta Loihde Trustilla pilviarkkitehtina työskentelevän Hannu Salon houkutteli Loihteelle yrityksen monipuolisuus. Salo tiesi, mihin on tulossa, sillä Loihde oli hänelle tuttu jo entuudestaan.

”Loihteen tarina on kiinnostava. Emme ole pelkästään it-talo tai pilvitalo, vaan teemme kokonaisturvallisuutta. Mielenkiintoista on myös se, että pilvikonseptia ollaan juuri nyt kehittämässä eli pääsen vaikuttamaan ja rakentamaan uutta konkreettisesti”, Salo luonnehtii.

Työssään Salo arvostaa sitä, että saa myös itse määritellä työnsä sisältöä ja jalostaa asioita eteenpäin.

”Tuntuu, että juuri minun mielipiteelläni on vaikutusta. Jos joku kysyisi, suositteletko nykyistä työnantajaa, vastaisin ehdottomasti kyllä. Työ on vastannut hyvin odotuksiani. Myös etätyömahdollisuudet ovat hyvät.”

Työhön kuuluu muun muassa tuotteistamista, tuotekehitystä, tarjousten tekemistä ja toisinaan teknisiäkin tehtäviä. Pilviarkkitehdin työssä oleellista on myös erilaisten sertifikaattien kokoaminen omaan portfolioon.

”Kun yrityksessä riittävän monella asiantuntijalla on jonkin pilvipalveluntarjoajan sertifikaatti, yritys saavuttaa tietyn partneritason. Esimerkiksi julkisella puolella yhteistyökumppaneilla on oltava tietty taso, että voi edes osallistua tarjouspyyntöihin. Tästä syystä sertifikaattien suorittaminen ja niiden ajan tasalla pitäminen on tärkeää.”

Ennen kaikkea asiakaspalvelija

Salo nauttii sekä itsenäisyydestä että yhteistyöstä niin tiimiläisten kuin asiakkaidenkin kanssa. Ennen kaikkea hän kokee olevansa asiakaspalvelija.

”Olen luonteeltani asiakaspalveluihminen. Noin 20 vuotta IT-alalla toimineena olen pitänyt nimenomaan asiakasrajapinnassa toimimisesta ja se on kuulunut työtehtäviini eri yrityksissä enemmän tai vähemmän aina.”

Koulutukseltaan Salo on tietoliikennetekniikan insinööri. Hänen suvussaan on paljon rakennusalalla työskenteleviä ja sitäkin alaa tuli kokeiltua muun muassa lukioiässä loma-aikoina, mutta IT tuntui vetävän puoleensa.

”Vieläkin osaan tietoliikennettä, mutta viime vuosina olen keskittynyt erityisesti pilveen. Siinä houkuttelee erityisesti sen nopeus ja tehokkuus. Pilvi on yksinkertaistanut monia asioita tehden niistä helpompia ja mukavampia”, Salo kuvailee.

Tiimityö on tiivis osa arkea

Pilvipalveluita kehittävä tiimi on Loihteella tiivis ja asioita tehdään hyvässä yhteistyössä muiden osaajien kanssa. Yhteistyö toimii hyvin ja kollegoita sparrataan puolin ja toisin tarpeen tullen. Erityisesti pilviarkkitehdit työstävät asioita paljon yhdessä.

Salo arvelee, että pilven asema tulee vain vahvistumaan myös jatkossa.

”Oma skenaarioni on, että isot pilvipalvelujen tarjoajat jäävät ja pienet häviävät. Uskon, että lähes kaikki palvelut tullaan ajamaan jonkinlaisesta pilvestä seuraavan viiden vuoden päästä. Myös automatisaatio tulee vahvistumaan ja tekee jatkossa toistuvat rutiinitehtävät.”

Entä missä näet itsesi tulevaisuudessa, mikä olisi unelmatyö vaikkapa muutaman vuoden kuluttua?
”Kyllä tämä se unelma on. En esimerkiksi näe itseäni johtajana, vaan nimenomaan asiantuntijana toimiminen asiakasrajapinnassa on se, mikä minua kiinnostaa.”
Vapaa-ajalla Salo rentoutuu ennen kaikkea ulkoillen.

”Syksy menee oranssia päällä hirvi- ja peuraporukassa. Kesällä pelaan golfia ja ohjelmaan kuuluu aina myös Tuska-festareilla käynti”, Salo kertoo.