Vireillä podcast

Intro & juontajien esittely

Tervetuloa kuulolle podcastimme pariin! Vireillä on tarinaa turvasta. Digitaalisesti.

Vireillä-podcast purjehtii tietoturvan ja digitaalisen maailman aalloissa. Ruoria pyörittävät kokeneet ammattilaiset Kari Salmela ja Sami Isoaho.

Tutustu podcastin kippareihin

Kari Salmela

Kari Salmela

Kari on viittäkymppiä lähestyvä, alun perin tietoturvallisuusasiantuntija ja nykyisellään Viria Securityn turvallisuusasiantuntija. Kari on nuorekkaasta olemuksestaan huolimatta kokenut turvallisuuden, varsinkin tietoturvallisuuden, asiantuntija ja ironisen huumorin lannistumaton viljelijä. Jo 13-vuotiaasta saakka tietotekniikan parissa näprännyt jantteri päätyi opiskelemaan tietojenkäsittelyä ja sitä kautta luontevana jatkumona alan mieheksi. Matkan varrella tutuksi ovat tulleet niin julkisen kuin yksityisen sektorinkin atk-hommat.
Kari on maalaispoika kaupungin valoissa. Alun perin Etelä-Pohjanmaalta kotoisin olevana hän kurvasi lopulta Espooseen Oulussa suoritettujen opintojen jälkeen. Nuoruus on kulunut palvelimia ja palomuureja vapaa-ajallakin rassaten. Nyt vähän vanhemmalla iällä voi fiksailla myös bensalla käyviä laitteita ja rakennella ja korjailla monenlaista muutakin. Karia kiinnostaa kaikenlainen tiede ja tekniikka ja hän koettaa seurata muutenkin suhteellisen laajasti mitä ympärillä ja maailmassa tapahtuu – politiikasta populaarikulttuuriin.

Sami Isoaho

Sami alias iSami on aito nörtti ja teknofriikki. Virian pilviveikkotiimin old timer on viralliselta titteliltään Viria Securityn johtava pilviarkkitehti. IT on ollut pilvivelhomme leipäpuu jo pitkälle kolmattakymmenettä vuotta. Sami ei ole omien sanojensa mukaan ikinä ”oikeita töitä” tehnyt, vaan jo ensimmäinen kesätyökin (jalona herran vuonna 1989) oli peeceiden kasailua PC-Microssa.
Sami rakastaa kaikkea sähköistä, digitaalista ja rätisevää. Sähköllä ajeleva pilviarkkitehti muuttaa Lohjalla sijaitsevaa 90-luvun hirsitaloaan askel askeleelta todelliseksi älykodiksi. Tähän mennessä hän on asentanut jo 40 IoT-anturia ja sensoria – eikä tässä luvussa ole mukana edes sähkölukkoja tai kameravalvontaa. Samin omassa konesalissa (tottakai!) autotallin nurkassa pyörii kolmen ESXi:n klusteri. Pääosin kuitenkin Samin palvelimet ovat nykyään Pilvessä. Ja tietenkin hajautettuna kolmeen pääpilveen…