Vireillä

Lähes kaikki mitä Microsoftista tulisi tietää

Mitä kaikkea Microsoft on tänään? Aikanaan se tunnettiin erityisesti Windowsista, joka on enää melko marginaalinen osa sen liiketoimintaa. Microsoft on fokusoitunut vahvasti jo 90-luvun lopulta yritysten IT-ratkaisuihin ja kehittynyt vuosien saatossa markkinajohtajaksi muun muassa tietovarastoympäristönä. Harvassa ovat ne yritykset, joiden IT ei millään tavalla nojaisi Microsoftin teknologiaan. Monialainen jätti pyörittää maailman toiseksi suurinta pilveä ja kaikkein suurinta kollaboraatioympäristöä.

Koska Microsoft on tietyllä tapaa kaikkialla, sen näkyvyys myös tietoturvakentän tapahtumiin on melko ylivertainen. Pienen historiakatsauksen ja alkuhapatuksen jälkeen päästäänkin syventymään Microsoftin uusimman tietoturvaraportin havaintoihin. Raportin kiinnostavimmista osuuksista pääset osalliseksi kuuntelemalla jakson.

Vannoutunut Mac-käyttäjä Sami paljastaa olevansa varsinainen Microsoft-fani, kenties jopa koko Suomen vannoutunein. Mukana Microsoftin tuoreimpia kuulumisia kartoittamassa on myös Vireillä-podcastin toinen kippari Kari.