abloy optima

Loihde Trust toteutti lukituksen yhdistelmäratkaisun Kaakkois-Suomen suurimpaan taloyhtiöön

Loihde Trust toteutti Kaakkois-Suomessa sijaitsevaan taloyhtiöön Paahtokallion possuihin lukitusratkaisun, joka vastasi 210 huoneistoa sisältävän…

Taloyhtiössä oli ennestään alkuperäinen perustason lukitus. Uudistettu lukitus muodostettiin yhdistelmäratkaisuna Abloy Sento- ja Abloy Optima -kulunhallintalukitusjärjestelmistä: asuntoihin asennettiin mekaaniset Abloy Sento -lukot ja yhteisiin tiloihin puolestaan sähköinen Optima-kulunhallintajärjestelmä.

Ratkaisun avulla avainten ja tilojen hallinnointi helpottui. ”Nyt kun ihmisiltä avaimia häviää, niin ei tarvitse miettiä fyysisten tilojen kohtaloa enää sen jälkeen”, Mikkelin Kiinteistöpysäkin isännöitsijä Martti Lokka kertoo. Koska yleisissä tiloissa käytetään sähkölukkoja, kadonneen tunnisteen käyttö voidaan helposti estää hallintajärjestelmän avulla. Näin yleisiin tiloihin pääsevät vain asiaankuuluvat henkilöt. Oman asunnon mekaaninen lukko puolestaan sarjoitetaan tällaisessa tapauksessa uudelleen.

”Toivomus oli, kun kyseessä on niin iso asumisyksikkö, että tällä ratkaisulla pärjättäisiin myös sitten mahdollisimman pitkälle”, Lokka sanoo.

Järjestelmä tuo turvaa tavaroillekin, kun kävijöitä voidaan esimerkiksi varkaustapauksissa jäljittää.

”Jos epäillään rikosta, esimerkiksi polkupyörä olisi hävinnyt, niin järjestelmän avulla saadaan lokitieto kellonaikoineen, että ketkä tilassa ovat käyneet tiettynä päivänä tiettyyn aikaan”, lisää Loihde Trustin projektipäällikkö Pasi Siiskonen.

Millaiset seikat yhteistyössä olivat Lokan mukaan erityisen mieleisiä?

”Taloyhtiömaailmassa se, että ei tule lisäkustannuksia, ja tarjous ja tarjouspyyntö olivat toisiaan lähellä. Lisäksi kun noin isosta taloyhtiöstä oli kyse, niin aikataulun pitävyys oli isossa roolissa”, Lokka kiittelee. ”Kaiken kaikkiaan meni asennusmielessä hyvin ja lopputulemaan olemme olleet tyytyväisiä”, hän iloitsee.

Tutustu Loihde Trustin lukituspalveluihin.

Oletko kiinnostunut vastaavasta toteutuksesta? Ota yhteyttä!