Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori

Viria uudistaa turvaratkaisuja: Suojasta tuloksen tuojaksi

Verkkorikollisuuden lisääntyessä digitaalinen turvallisuus on yhä useammalle yritykselle elinehto. Lisähyötyä turval­lisuusratkaisuista saa­daan, kun niiden tuot­tamaa tietoa hyödynne­tään liiketoiminnassa.

Yritysten turvallisuusasiat ovat nykyisiin vaatimuksiin nähden hoidettu usein heikosti. Etenkin digitaalisessa maailmassa uhkakuvat ovat muuttuneet. Turvallisuuteen liittyvät riskit ovat kasvaneet johtuen osin globaalista verkkorikollisuudesta, mutta myös kotimaiset uhat ovat entistä vaarallisempia ja suurempia.
– Turvallisuus on yhtiön toiminnan jatkuvuuden varmistamista. Yritys voidaan tuhota sillä, että sen tiedot tuhotaan tai ne joutuvat vääriin käsiin. Tiedosta on tullut entistä kriittisempi osa yritysten toimintaa ja sama pätee tietysti julkisiin palveluihin, Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori toteaa.
Koska uhat ovat uusia, niihin pitää myös varautua eri tavalla kuin aiemmin. Vihervuori arvioi, että turvallisuusuhkiin ollaan kyllä herätty, mutta resursseja turvallisuuden parantamiseen ollaan valmiita uhraamaan hitaasti. Moni yritys vain toivoo, että tieto- tai identiteettivarkaus ei satu omalle kohdalle. Tietoturva-asiat ovat monelle vieraita, eikä päättäjilläkään tahdo olla ymmärrystä nykyteknologiasta. Esimerkiksi pilvipalveluja käytetään ymmärtämättä niihin liittyviä riskejä.
Uusia haasteita yritysten tietoturvaan tuo uusi EU:n tietosuoja-asetus, joka sisältää erittäin tiukkoja vaatimuksia henkilötietojen käsittelylle ja säilyttämiselle.

Kaikki turvallisuusratkaisut yhdestä osoitteesta

Viria auttaa asiakkaitaan turvallisuusuhkiin varautumisessa. Yritys tarjoaa asiakkailleen kaikki turvallisuuteen liittyvät palvelut aina lukituksesta kyberturvallisuuteen.
– Meille on olemassa vain yksi turvallisuus, johon kuuluvat sekä fyysinen että digitaalinen turvallisuus. Molempia tarvitaan, oli kyse tiedon tai omaisuuden suojaamisesta. Turvallisuusratkaisujen avulla estetään asiattomien henkilöiden pääsy tiloihin, tulipalo tai muut fyysiset vahingot sekä verkon kautta toteutettavat tietomurrot. On tehotonta hallita eri suojauskeinoja erikseen. Me haluamme tuottaa asiakkaalle hyötyä niiden yhdistämisestä, Vihervuori sanoo.
Virian palvelu- ja tuotevalikoimaan kuuluvat yritysten tietoverkot ja digitaaliseen turvallisuuteen liittyvät ratkaisut kuten palomuurit ja tunkeutumisenestojärjestelmät, kamera- ja kulunvalvonta, murto- ja palohälyttimet, lukitus sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon kehitetyt turvaratkaisut.

Tieto hyötykäyttöön

Turvaratkaisujen lisäksi Viria auttaa asiakkaitaan hyödyntämään eri järjestelmistä saatavaa tietoa eli keräämään, jalostamaan ja analysoimaan sitä.
– Tulevaisuudessa puhtaasti turvallisuuteenkin liittyvästä tiedosta voi olla hyötyä liiketoiminnalle.
Hän antaa esimerkin päivittäistavarakaupasta. Kaupan kamerajärjestelmä voi kuvata sisääntulijat ja arvioida automaattisesti ihmisen iän ja sukupuolen. Näin kauppias saa reaaliaikaista tietoa siitä, millaisia ihmisiä kaupassa on milläkin hetkellä. Jos tieto yhdistetään kassapäätteiden tietoihin, kauppias voi analysoida eri tuotteiden myyntiä tässä ryhmässä. Jos kaupassa on tiettyyn ostajaprofiiliin sopivia ihmisiä, mutta joku heille sopiva tuoteryhmä ei silti myy, voi kauppias pohtia syitä siihen ja tehdä muutoksia esimerkiksi tuotteiden sijoitteluun.
– Näin turvajärjestelmästä luotu tieto ja sen yhdistäminen voi hyödyttää liiketoimintaa, Vihervuori summaa.
Tulevaisuudessa Viria haluaakin kasvattaa palvelujensa arvoa asiakkaalle entisestään tuottamalla tietoa, jota asiakas voi hyödyntää paitsi turvallisuutensa myös liiketoimintansa parantamiseen. Esimerkiksi sairaalassa hoitoresursseja voitaisiin optimoida paremmin, kun nähtäisiin reaaliaikaisesti, missä hoitajat ja potilaat ovat. Samanlaista ratkaisua voidaan soveltaa myös esimerkiksi teollisuuslaitoksissa.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…