Viria myy Hibox Systemsin Accedolle

ICT-konserni Viria myy tytäryhtiönsä Oy Hibox Systems Ab:n ruotsalaiselle Accedolle, joka on maailman johtavia videopalveluiden ratkaisutoimittajia. Virian lisäksi myyjinä ovat Hiboxin perustajat Staffan Granholm ja Andreas Öhman. Kauppa astuu voimaan 1.3.2021.
Hibox suunnittelee ja tuottaa edistyksellisiä, vuorovaikutteisia informaatio- ja viihderatkaisuja muun muassa teleoperaattoreille, mediayhtiöille, hotelleille, sairaaloille ja risteilyaluksille ympäri maailmaa. Yhtiössä on 36 työntekijää, heistä pääosa yhtiön pääkonttorissa Turussa. Hiboxin liikevaihto vuonna 2019 oli 5,4 miljoonaa euroa ja liiketoiminta on jatkanut kannattavaa kasvua vuonna 2020. Viria kirjaa kaupasta arviolta 5 miljoonan euron myyntivoiton vuodelle 2021.
Hibox on ollut osa Viriaa vuodesta 2007 lähtien. Sen jälkeen kun Viria luopui teleliiketoiminnasta muutama vuosi sitten, Hibox on tuottanut sen palvelutarjoomaan info- ja tv-palveluita hotelli- ja terveydenhuoltoaloille. Virian keskittyessä nyt turvallisuus- ja digitalisaatiopalveluiden tuottamiseen on luontevaa, että Hibox yhdistää voimansa oman alansa johtavan toimijan kanssa.
“On ollut vaikuttavaa seurata, miten Hibox on kasvanut ja saavuttanut vahvalle IPTV-palvelulleen laajan maailmanlaajuisen asiakaskunnan”, sanoo Viria-konsernin toimitusjohtaja Samu Konttinen. ”Olemme iloisia, että Hiboxista tulee nyt tärkeä osa Accedon tarjoomaa ja se pääsee entistä laajemmille markkinoille. Kaupan myötä Viria keskittyy entistä tiiviimmin ydinliiketoimintoihimme eli turvallisuus- ja digitalisaatiopalveluihin, ja jatkamme kumppanuuttamme Hiboxin ja Accedon kanssa jälleenmyyjän ominaisuudessa.”
“On upeaa saada yhdistää voimamme Hiboxin erittäin kyvykkään tiimin kanssa. Heidän huippuluokan tuotteensa tuottavat suurta arvoa asiakkaille, ja tuskin maltamme odottaa, että pääsemme esittelemään yhteiset ratkaisumme markkinoille”, sanoo Accedon toimitusjohtaja Michael Lantz.
“Odotamme innolla liittymistä Accedon maailmanlaajuiseen organisaatioon. Yhdistämällä Hiboxin TV-alustan Accedon asiantuntemukseen uraauurtavien videoelämysten luomisesta voimme tuottaa asiakkaille joustavia ja kiinnostavia tv-ratkaisuja kaikkialla maailmassa”, sanoo Hiboxin toimitusjohtaja Staffan Granholm.
 
Lisätietoja
Viria: toimitusjohtaja Samu Konttinen,  samu.konttinen (at) viria.fi
Accedo: Communications Manager Helen Weedon, puh. +44 1570 434 632, helen.weedon@accedo.tv
Hibox: toimitusjohtaja Staffan Granholm, puh. +358 50 5812968, staffan.granholm@hibox.tv
 
Viria on tieto- ja turvateknologian ratkaisutoimittaja, joka rakentaa digitalisaatiota turvallisesti. Toiminnassamme yhdistyy tiedolla johtamisen, digitaalisen liiketoiminnan sekä fyysisen ja tietoturvallisuuden vankka asiantuntemus sekä asiakasläheinen ja uutta luova toimintatapa. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Aureolis Oy, Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja Spellpoint Oy. Virian liikevaihto vuonna 2019 oli 103 miljoonaa euroa. Henkilöstöä konsernissa on tällä hetkellä noin 690.  www.viria.fi
Accedo auttaa maailman johtavia tv-palveluiden toimittajia toteuttamaan mukaansatempaavia liikkuvan kuvan elämyksiä. Viimeisen 15 vuoden aikana meille on kehittynyt syvä ymmärrys videopalveluiden ekosysteemistä ja sen pohjalta pystymme tuottamaan skaalautuvia ratkaisuja kaikenkokoisille asiakkaille. Palvelutarjoomamme tukee asiakkaitamme tv-liiketoiminnan joka vaiheessa, aina strategian luomisesta palvelun tuotantoon ja jatkokehittämiseen. Uusia teknologioita ja liiketoimintaoivalluksia hyödyntämällä autamme asiakkaitamme olemaan edelläkävijöitä ja kasvattamaan kilpailuetuaan.
Accedo on perustettu 2004 ja sillä on yli 450 työntekijää 16 toimipaikassa ympäri maailman.  

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…