3G-verkkojen sulkeminen vaikuttaa myös turvatekniikan laitteisiin

Haluamme muistuttaa tärkeästä turvalaitteiden tiedonsiirtoon liittyvästä asiasta. Suurin osa Suomessa toimivista 3G-verkoista poistuu käytöstä vuoden 2023 aikana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tiedonsiirto ja puheyhteydet lakkaisivat 3G-verkkoja käyttäviltä laitteilta, ne vain siirtyvät käyttämään eri verkkoja.

Valtaosa puheesta ja mobiilidatasta on jo siirtynyt 4G- ja 5G-verkkoihin. Asiakkaillamme ja kumppaneillamme on kuitenkin edelleen käytössä paljon päätelaitteita, jotka eivät tue 4G- ja 5G-verkkoja, ja nämä päätelaitteet siirtyvät käyttämään 2G-verkkoja. Koska 2G-verkko on tiedonsiirtokapasiteetiltaan huomattavasti 3G-verkkoja alhaisempi, on todennäköistä että tämä aiheuttaa toimintahäiriöitä tiedonsiirtoon ja siksi on suositeltavaa päivittää laitteet yhteensopiviksi 4G- ja 5G-verkkoihin.

Tällaisia päätelaitteita on käytössä muun muassa seuraavilla palvelualueillamme:

  • hoitajakutsu- ja henkilöturvallisuusjärjestelmät
  • turvatekniikan palvelut

Niiden palveluiden kohdalla, joissa Loihde Trust vastaa päätelaitteesta ja sen ylläpidosta, olemme jo aloittaneet päivitystyön.

Mikäli olet epävarma oman 3G-verkon päätelaitteesi päivitystarpeesta, ole yhteydessä omaan asiakasvastaavaasi tai osoitteeseen myynti.trust@loihde.com.

Lisätietoja saat myös omalta operaattoriltasi

https://www.telia.fi/3g
https://www.dna.fi/tuki-3g-sulkeminen
https://yrityksille.elisa.fi/ohje/3g-poistuu

Loihteella tapahtuu