Jopa 36 % välttelee pyöräilyä asemanseuduille – Cyklon Nordic ja Loihde Trust tekevät polkupyörän pysäköinnistä turvallisempaa

Pyöräparkkitaloja valmistava Cyklon Nordic on kehittänyt yhdessä Loihde Trustin kanssa vaihtoehtoja polkupyörien turvalliseen säilytykseen. Turvateknologialla varustetun pyöräparkkitalon lisäksi ratkaisuvalikoimaan kuuluu älylukolla toimiva pyöräteline.

Useampi kuin joka kolmas suomalainen välttelee asemanseuduille siirtymistä pyörällä. Mahdollisten varkauksien takia noin kuudella prosentilla on myös käytössään asemanseutuja varten toinen huonompi pyörä. Muun muassa nämä seikat nousevat esiin Cyklon Nordicin tutkimusyhtiö Syno Internationalilla teettämässä laajassa kuluttajakyselyssä.

”Kaupunkien pysäköintihaasteita ja hiilineutraaliustavoitteita palvelisi, että yhä useampi saapuisi joukkoliikenteen asemille polkupyörällä. Kyselyn tulokset kertovat kuitenkin karua faktaa siitä, että polkupyörää ei yksinkertaisesti uskalleta käyttää varkauksien vuoksi”, Cyklon Nordicin operatiivinen johtaja Henrik Lemmetyinen sanoo ja jatkaa:

”Mielenkiintoista oli huomata, että pyörävarkauksia pidettiin yhtä suurena ongelmana lähes kaikkialla Suomessa, ei vain kasvukeskuksissa.”

Turvallisesta pysäköinnistä ollaan valmiita maksamaan

Kuluttajakyselyn vastaajista 39 % voisi kuvitella, että maksaisi julkisella paikalla polkupyörän tai sähköpotkulaudan turvallisesta pysäköinnistä, jos se poistaisi vakuutuksen omavastuuosuuden.

”Erityisesti nuoret ovat tästä mahdollisuudesta kiinnostuneita. Alle 24-vuotiaista 56 % voisi maksaa turvallisesta säilytyksestä julkisella paikalla”, Lemmetyinen kertoo.

Pyöräparkkitaloja valmistava Cyklon Nordic on kehittänyt kuluttajien toiveisiin ratkaisun yhdessä Loihde Trustin kanssa. Lopputuloksena syntyi joukkoliikenteen liityntäpysäköintiin sopiva pyöräparkkitalo.

”Käyttäjäystävällinen järjestelmä mahdollistaa pysäköintihalliin pääsyn matkapuhelimen avulla. Ovesta kulkiessa valvontakamera aktivoituu ja kuvaa käyttäjän ja tallentaa kuvan valvontatietoihin mahdollisten väärinkäytösten selvittämiseksi”,  aluemyyntipäällikkö Tero Tuominen Loihde Trustilta kuvailee ja täydentää:

”Haluttuina aikoina käyttäjiltä voidaan vaatia myös biometrinen tunnistautuminen puhelimella oven avaamiseksi.”

Pääsynhallinnan laajojen integraatiomahdollisuuksien avulla sovellus on mahdollista integroida myös olemassa oleviin sovelluksiin, esimerkiksi joukkoliikenteen tai kiinteistöjen asiakassovelluksiin.

Pyöräparkkitalojen lisäksi Cyklon Nordic on suunnitellut julkisiin tiloihin tarkoitetun pyörän pysäköintitelineen, johon on saatavissa hälytin ja esimerkiksi puhelimella avattava älylukko.

Syno Internationalin tekemään kyselyyn vastasi verkossa 1 014 henkilöä syyskuun aikana. Otos oli väestöä demografisesti edustava ja vastaajat olivat iältään 18–80-vuotiaita.

Lisätietoja:
Operatiivinen johtaja, Cyklon Nordic
Henrik Lemmetyinen
henrik@cyclonnordic.fi
050 3385 155

Aluemyyntipäällikkö, Loihde Trust
Tero Tuominen
tero.tuominen@loihde.com
040 5066 771

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…