Yhteistyössä luotettavaa palvelua

LähiTapiola ja Tesi sijoittavat uudistuneen Virian kasvuun

LähiTapiola ja Tesi ovat sopineet merkittävästä sijoituksesta digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden ratkaisuja tuottavaan Viriaan.

Järjestelyssä LähiTapiola ja Tesi ostavat Viria Oyj:n tytäryhtiöltä Vemetra Holding Oy:ltä 575 000 osaketta hintaan 20 euroa osakkeelta. Kauppahinta on yhteensä 11,5 miljoonaa euroa.
Kaupan myötä LähiTapiolasta tulee 300 000 osakkeellaan Virian suurin ulkopuolinen omistaja ja Tesistä toiseksi suurin 275 000 osakkeella. Niiden omistusosuus yhtiöstä on yhteensä noin 10 %. Viria-konsernin omaan omistukseen jää edelleen 393 700 osaketta, joka on 7,3 % koko osakemäärästä.
Viria on ICT- ja turva-alan palveluyhtiö, jonka liiketoiminnassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kyberturvallisuus, turvateknologian ratkaisut ja kehittynyt analytiikka. Aiemmin nimellä Anvia toiminut yhtiö myi teleliiketoimintansa Elisalle vuonna 2016 ja ryhtyi sen jälkeen rakentamaan uutta kokonaisuutta turva- ja verkkoteknologian sekä tiedonhallinnan ympärille.
”Virian tavoitteena on uudistaa turvallisuusalaa ja toimia siinä edelläkävijänä. Osakekaupasta saadut rahat tukevat strategiamme toteuttamista, sillä tavoitteenamme on kasvattaa liiketoimintaa sekä orgaanisesti että strategisten yritysostojen avulla. Osakemyynti on myös tärkeä askel Virian omistajarakenteen kehittämisessä entistä monipuolisemmaksi”, kertoo Viria Oyj:n toimitusjohtaja Mika Vihervuori.
”Virian liiketoiminta muodostuu mielenkiintoisista ja toisiaan tukevista liiketoiminnoista; analytiikka, verkkoturvallisuus ja fyysinen turvallisuus. Me uskomme näiden kasvavan vahvasti jatkossa. Elämänturvayhtiönä tällainen liiketoiminta on meitä lähellä ja uskomme näitä palveluja tarjottavan yrityksille ja yksityishenkilöille jatkossa entistä enemmän”, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala.
”Yhtiöllä on vahva ja yhteen hiileen puhaltava johto, joka on osoittanut kykyä toteuttaa yrityskauppahankkeita ja liiketoimintojen integrointiprosesseja. Suomen liiketoiminnan kasvattamisen lisäksi yhtiön tavoitteena on kasvaa kansainvälisesti ja listautuminen”, kommentoi Tesin johtaja Jussi Hattula.
 
Lisätietoja
Mika Vihervuori, toimitusjohtaja, Viria p. 040 720 2140
Pasi Haarala, LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja, p. 0400 958 835
Jussi Hattula, johtaja, Tesi, p. 040 066 9955
Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Securi Oy, Viria LAN&WAN Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja AB Sappa. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa.  www.viria.fi
LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua.
LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. www.lahitapiola.fi
Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat yli miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea yhteiskuntana seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi ja @TesiFII.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…