Loihde kutsuu yritykset mukaan auttamaan Ukrainan kriisin uhreja

Loihde Oyj on tänään päättänyt tehdä lahjoituksen Ukrainan kriisin humanitaariseen avustamiseen. Yritys haluaa tällä tavalla kutsua muut suomalaiset yritykset ja yhteisöt mukaan auttamaan kriisin uhreja. Aloite asiasta tuli yrityksen omalta henkilökunnalta. 

”Meillä on viime päivien aikana noussut henkilökunnan keskuudessa keskustelua siitä, miten voimme auttaa tässä kriisissä. Liiketoimintamme luonteen, asiantuntijapalveluiden, takia meidän on haastavaa toimittaa suoraa apua kriisistä kärsiville. Tästä syystä päädyimme ratkaisuun, jossa luotamme lahjoituksemme tuottavan parhaan hyödyn”, sanoo Loihde Oyj:n toimitusjohtaja Samu Konttinen  ja jatkaa: ”Haluamme näyttää esimerkkiä ja kutsua muut yritykset mukaan kriisiavun tarjoamiseen”. 

Lahjoitussumma 5000 € kohdennetaan Suomen Punaiselle Ristille ja Unicefille, joiden kautta todistetusti voidaan varmistua avun välittymisestä perille asti. ”Tärkeintä on kuitenkin jokaiselle yritykselle löytää oma tapansa auttaa”, sanoo Konttinen. 

Apua myös omalle henkilökunnalle 

Loihteella on todettu, että myös suomalaiset ovat välillisesti joutuneet kärsimään kriisistä. Monilla on yhteyksiä sekä ukrainalaisiin että venäläisiin, ja kriisi on horjuttanut monien mieltä. Tätä varten Loihde on myös aloittanut aktiivisesti henkilökunnan tukemisen kriisin keskellä. 

”Jos pystymme auttamaan yhtäkin ihmistä jaksamaan tämän kriisin yli, olemme onnistuneet. Kohta tulee kaksi vuotta etätyötä täyteen ja yksistään se on ollut monelle raskasta aikaa. Tämä tapahtumasarja sen päälle saattaa olla monelle liian raskasta. Olemme aktivoineet rohkaisseet esihenkilöitämme olemaan asiassa aktiivisia ja tiedottaneet henkilökuntaa saatavilla olevista palveluista. Työnantajan vastuu tällaisessa asiassa usein unohdetaan”, kertoo Konttinen.  

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…