Loihde Trust taustalla

Loihteen tytäryhtiöt Viria Security, Tansec ja Spellpoint siirtyvät yhteisen Loihde Trust brändin alle 1.9.2021 alkaen

Viria Security Oy, Tansec Oy ja Spellpoint Oy vaihtavat 1.9.2021 alkaen nimensä ja siirtyvät yhteisen Loihde Trust brändin alle. Olemme jatkossakin samat tutut yritykset mutta haluamme muutoksella korostaa yhteistyömme kasvua koko Loihde-yritysverkoston kanssa ja etenkin entistä tiiviimpää yhteistyötä Loihteen turvaliiketoiminnan sisällä. Nimenmuutostemme taustalla on tavoite palvella asiakkaitamme paremmin ja lisätä henkilökuntamme yhteenkuuluvuutta yhden brändin alla.

Loihde on yritysten digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen asiantuntijakonserni. Työmme perustana on asiakasymmärrys ja ratkaisukeskeisyys, loihdimme monimutkaisista kokonaisuuksista yksinkertaisia ostaa, käyttää ja ymmärtää. Loihteen juuret kantavat kohta 140 vuoden taakse. Konsernimme historiaan ja tulevaisuuteen voit tutustua täällä. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 106 miljoonaa euroa.

Mikä muuttuu?

Ihmisemme, palvelumme ja osaamisemme pysyy ja kehittyy eikä niiden osalta mikään muutu. Toimistommekin säilyy nykyisessä osoitteessa. Muutos koskee 1.9. alkaen yrityksiemme nimiä, sähköpostiosoitteita ja nettisivuja seuraavasti:

Loihde Trust Oy (ent. Viria Security Oy)
Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@loihde.com
Yleiset sähköpostiosoitteet: osoite.trust@loihde.com
www.loihdetrust.com

Loihde Trust Tansec Oy (ent. Tansec Oy)
Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@loihde.com
Yleiset sähköpostiosoitteet: osoite.tansec@loihde.com
www.loihdetrust.com

Loihde Trust Spellpoint Oy (ent. Spellpoint Oy)
Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@loihde.com
Yleiset sähköpostiosoitteet: osoite.spellpoint@loihde.com
www.spellpoint.fi

Loihde-konserni

Turvaratkaisujen liiketoiminta

Loihde Trustin tärkein tehtävä on lisätä asiakkaan luottamusta tulevaisuuteen. Loihde Trust tuottaa kokonaisvaltaisia yritysturvallisuuden ratkaisuja aina turvateknologiasta kyberturvaan. Kun yritysturvallisuutta katsotaan kokonaisuutena, voidaan asiakkaalle luoda toimintaympäristö, jossa voi kehittyä ja keskittyä ydinosaamiseensa. Loihde Trust on yritysverkosto, johon kuuluvat fyysisen ja digitaalisen maailman suojaamiseen keskittyvä Loihde Trust, identiteettiin ja digitaaliseen pääsynhallintaan keskittyvä Loihde Trust Spellpoint sekä hälytyksensiirtoon, etähallintaan ja datan reititykseen keskittyvä Loihde Trust Tansec.

Digitaalisen kehittämisen liiketoiminta

Loihde Advisory yhdistää laadukkaan datan, tavoitteita tukevan teknologian, tehokkaat prosessit sekä organisaation muutosvalmiuden optimoituna liiketoiminnallisiin tavoitteisiin. Tarjoamme strategiakonsultointia, suunnittelu- ja arkkitehtuuripalveluita, muutosjohtamista sekä hanke- ja projektijohtamista.

Loihde Analytics on älykkäiden ratkaisujen ja dataohjautuvan liiketoiminnan huippuasiantuntija. Missiomme on tehdä asiakkaistamme kilpailukykyisempiä. Luomme oivaltavia palveluja ja innovoimme yhdessä asiakkaidemme kanssa tulevaisuuden tiedolla johtamisen ratkaisuja. Palvelumme perustuvat 20 vuoden kattavaan kokemukseemme eri toimialojen organisaatioiden dataohjautuvuuden kehittämisestä.

Loihde Factor suunnittelee ja toteuttaa ihmislähtöisiä digitaalisia palveluita ja strategioita kaikenkokoisille yrityksille. Sukellamme syvälle asiakkaan maailmaan ja viemme heidät kohti uusia horisontteja designin, analytiikan, teknologian sekä strategia- ja ennakointityön avulla.

Loihteen historia

Loihde Oyj:n juuret ovat paikallisessa puhelinyhtiötoiminnassa ja ulottuvat lähes 140 vuoden taakse. Vuonna 1882 vaasalaiset liikemiehet perustivat Oy Waasan Telefooniyhdistyksen, joka oli Suomen viides puhelinyhtiö. Vuosikymmenien saatossa paikalliset puhelinyhdistykset yhdistivät toimintojaan ja reilu vuosisata myöhemmin, vuonna 1989, Vaasan Puhelin ja Etelä-Pohjanmaan Puhelin fuusioituivat Vaasan Läänin Puhelin Oy:ksi. Tästä hieman vajaa kaksikymmentä vuotta eteenpäin, vuonna 2008, yhtiön nimi vaihtui Anviaksi.

Vuonna 2016 Anvian telecom-liiketoiminta myytiin ja alkoi uusi aika yhtiön historiassa. Tammikuussa 2017 konsernin nimeksi tuli Viria, jota uuden strategian mukaisesti lähdettiin kehittämään turvaratkaisujen, tiedolla johtamisen ja digitaalisen kehittämisen asiantuntijaksi.

Konsernia ja sen palvelutarjoomaa on viime vuosina laajennettu ja vahvistettu useilla yritysostoilla. Turvaratkaisujen liiketoimintaan on hankittu kyberturvallisuuden osaamista, ja nykyisin Loihde Trust on Suomen suurimpia kokonaisvaltaisen yritysturvallisuuden toimittajia, jonka palvelut kattavat sekä fyysisen että digitaalisen turvan.

Digitaalisen kehittämisen liiketoimintaa on kasvatettu asiakkaiden digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen, tiedolla johtamisen ja dataratkaisujen rakentamisen sekä ohjelmistokehityksen osaamista lisäämällä. Lisäksi olemme laajentaneet digitaalisen kehittämisen liiketoimintaa myös Ruotsin markkinoille.

Kasvun ja yritysostojen kautta olemme tänä päivänä siinä pisteessä, että konsernin nimi on tästedes Loihde ja kaikki sen tytäryhtiöt näyttäytyvät myös brändeillään osana Loihde-verkostoa. Tytäryhtiöt säilyvät edelleen itsenäisinä yhtiöinä. Toimimme erittäin kiinnostavilla, jatkuvasti kehittyvillä turvallisuuden ja digitaalisen kehittämisen markkinoilla, ja katsomme Loihteella olevan hyvät valmiudet kasvaa ja menestyä.

 

Lisätietoja
Loihde Trust Oy:
toimitusjohtaja Marko Järvinen, puh. 040 555 0322, marko.jarvinen@loihde.com

Loihde Trust Tansec Oy:
toimitusjohtaja Vesa Kaaronen, puh. 050 630 10, vesa.kaaronen@loihde.com

Loihde Trust Spellpoint Oy:
toimitusjohtaja Petteri Aatola, puh. 044 521 5805, petteri.aatola@loihde.com

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…