Avainhallintaohjelmisto

Asiakastiedote: Muutos Virian verkkotunnuspalveluun

Viria siirtyy käyttämään Anycast-tekniikkaa osana .fi-verkkotunnuspalveluita

Hajautetut palvelunestohyökkäykset ovat tulleet ikävän arkipäiväiseksi osaksi internet-verkon turvallisuusympäristöä. Erilaiset vihamieliset tahot kohdistavat hyökkäyksiään yhä useammin juuri nimipalvelimia vastaan, sillä nimipalvelinten rooli yritysten verkkoinfrastruktuurin taustapalveluiden mahdollistajana tekee niistä kiinnostavan kohteen.
Myös Virian nimipalvelimet ovat viime aikoina valitettavasti joutuneet tämän rikollisen ilmiön kohteeksi. Ongelman seurausten lieventämiseksi Traficom on vastikään hankkinut suomalaisten .fi-verkkotunnusten käytettäväksi Anycast-tekniikkaan perustuvan palvelun, joka antaa varsin tehokkaan suojan palvelunestohyökkäyksiä vastaan ja suosittaa välittäjäoperaattoreitaan, kuten Viriaa, ottamaan kyseisen tekniikan käyttöön omien asiakkaidensa osalta.
Anycast-tekniikan käytännön toteutuksesta on lisätietoa Traficomin sivustolla osoitteessa: https://www.traficom.fi/fi/hajautettu-nimipalvelu-valittajien-kayttoon

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Viria ottaa tämän palvelun käyttöön ilman eri veloitusta oletusarvoisesti kaikille verkkotunnusasiakkaidensa .fi-verkkotunnuksille asiakkaittain 18.1.2021 alkaen. Muille kuin .fi-verkkotunnuksille, tulee Virialta lähiaikoina saataville vastaava (maksullinen) palvelu palveluntuottajakumppanin kanssa toteutettuna.
Palvelun käyttöönotto ei vaadi Virian verkkotunnusasiakkailta mitään toimenpiteitä. Muutoksen huomaa lähinnä siitä, että verkkotunnuksen rekisteröityjen nimipalvelinten joukkoon lisätään nimipalvelimet ns1.z.fi ja ns2.z.fi.
Mikäli Virian verkkotunnusasiakkaana ette halua verkkotunnuksellenne Anycast-toiminnallisuutta, pyydämme olemaan yhteydessä omaan asiakasyhteyshenkilöönne tai Virian servicedeskiin puh. 09 4243 5533 tai jättämään asiasta palvelupyynnön OneManage-palvelussa.

Virialla tapahtuu

Loihde Trust taustalla

Loihteen tytäryhtiöt Viria Security, Tansec ja Spellpoint siirtyvät yhteisen Loihde Trust brändin alle 1.9.2021 alkaen

Viria Security Oy, Tansec Oy ja Spellpoint Oy vaihtavat 1.9.2021 alkaen nimensä ja siirtyvät yhteisen Loihde Trust brändin alle. Olemme jatkossakin samat tutut yritykset mutta haluamme muutoksella korostaa yhteistyömme kasvua koko Loihde-yritysverkoston kanssa ja etenkin entistä tiiviimpää yhteistyötä Loihteen turvaliiketoiminnan sisällä. Nimenmuutostemme taustalla on tavoite palvella asiakkaitamme paremmin ja lisätä henkilökuntamme yhteenkuuluvuutta yhden brändin alla.

K2 Turvapalvelut ostaa Viria Securityn hälytyskeskuksen

K2 Turvapalvelut Oy on tänään allekirjoitetulla sopimuksella ostanut Turvallisuusyhtiö Viria Security Oy:n hälytyskeskusliiketoiminnan. Kaupan myötä K2 Turvapalveluille siirtyy Kokkolassa toimiva hälytyskeskus, jossa vastaanotetaan muun muassa murto-, kiinteistö- ja palohälytyksiä sekä…