Osavuosikatsaus 1-6/2017: Virian liikevoitto ilman liikearvopoistoja 1,6 M€

  • Viria-konsernin liikevaihto oli vuoden alkupuoliskolla 37,4 miljoonaa euroa
  • Konsernin liikevoitto ilman liikearvopoistoja oli 1,6 miljoonaa euroa
  • Katsauskauden tulos oli 2,7 miljoonaa euroa
  • Luvut eivät ole vertailukelpoisia edellisvuoden kanssa viime ja tänä vuonna toteutettujen yritysjärjestelyiden vuoksi.

 

Keskeiset tunnusluvut 1-6/2017 1-6/2016 1-12/2016
Liikevaihto, t€ 37 381 68 079 108 958
Liikevaihdon muutos, % -45,1 9,4 -16,7
Käyttökate 2 775 2 307 72 172
Liikevoitto ilman liikearvopoistoja, t€ 1 584 -3 643
Liikevoitto ilman liikearvopoistoja, % 4,2 -5,4
Liikevoitto, t€ 324 -5 013 62 416
Tilikauden tulos, t€ 2 726 -4 211 60 185
Tase, t€ 119 549 160 439 150 238
Omavaraisuusaste, % 61,6 63,2 70,6
Tulos/osake, euroa * 57,2 -46 966
Emoyhtiön oma pääoma/osake, euroa * 2 284 1 240 1919
Henkilöstön lkm keskimäärin 386 710 601

 
*Konsernin omistamat osakkeet vähennetty kokonaisosakemäärästä
 

Toimitusjohtaja Mika Vihervuori:

Virian strategian toteuttamisessa otettiin toisen vuosineljänneksen aikana isoja askeleita, kun saimme päätökseen useita merkittäviä yrityskauppoja. Näiden myötä konsernissa on nyt sen strategian mukaisesti kolme vahvaa pääliiketoimintaa: turva-, verkko- ja tietoliiketoiminta sekä kansainvälinen liiketoiminta, joka tällä hetkellä painottuu tv-palveluihin.
Tietoliiketoiminnan muodostaa BI-ratkaisuja yrityksille tuottava Aureolis Oy, josta Viria osti keväällä 41 %. Viime vuosina voimakkaasti kasvanut Aureolis luo tietovarastointiin, analytiikkaan, raportointiin ja tiedon jalostamiseen liittyviä ratkaisuja isoille ja keskisuurille yrityksille.
Verkkoliiketoiminnassaan Viria keskittyy tietoturvallisten yritysverkkojen suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon. Toukokuussa yhtiö myi televerkkojen rakentamis-, asennus- ja valvomopalveluita tuottavan Viria Link Oy:n Voimatelille. Verkkoliiketoimintaansa vahvistamaan Viria teki kesäkuun lopussa sopimuksen Nordic LAN&WAN Communication Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Tietoturva-, tietoverkko- ja kiinteistöturvapalveluita tuottava LAN&WAN täydentää erinomaisesti Virian muuta liiketoimintaa ja siihen tullaan liittämään Virialla ennestään oleva yritysverkkoliiketoiminta.
Turvaliiketoiminnassa Viria on tytäryhtiöidensä Viria Securin ja Tansecin kautta ollut yksi Suomen suurimmista toimijoista jo usean vuoden ajan. Viria Securi on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostoilla ja toimii nyt 19 paikkakunnalla. Keväällä Viria Securi osti Mikkelin Lukko ja Avain Oy:n liiketoiminnan, joka koostuu lukituksen ja sähköisten turvajärjestelmien toimittamisesta ja huollosta. Tansec Oy puolestaan on ostanut liiketoimintakaupalla Anvia Telecom Oy:n ilmoituksensiirtoliittymät 1.7.2017 alkaen.
Virian kolmen pääliiketoiminnan kesken näemme runsaasti mahdollisuuksia synergisiin ratkaisuihin sekä asiakasnäkökulmasta että toiminnallisesti, ja niitä olemme jo ryhtyneet rakentamaan. Viriasta tulee nyt turvallisuus- ja verkkoratkaisuiden sekä tiedonhallinnan edelläkävijäyritys.
Ruotsalainen AB Sappa on kasvanut monen vuoden ajan orgaanisesti ja nyt sen kasvua vauhditetaan myös yritysostolla. Yhtiö ostanut verkko-operaattori Hasteman Förvaltnings AB:n, jolla on 5 000 kotitaloutta kattava kaapeli-tv- ja laajakaistaverkko läntisessä Ruotsissa, mm. autoteollisuudestaan kuulussa Trollhättanissa.
Konsernin ensimmäisen vuosipuoliskon tulokseen vaikuttavat positiivisesti Viria Link Oy:n ja Fenix Solutions Oy:n myynnistä saadut myyntivoitot sekä sijoitustuotot.
Toukokuun lopussa pidetyssä yhtiökokouksessa päätettiin jakaa osinkoa 160 euroa osakkeelta. Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään osakkeiden splittauksesta ja sen aikataulusta.
 

Näkymät loppuvuodelle

Virian liikevaihdon arvioidaan kasvavan ensimmäisen vuosipuoliskoon nähden tehtyjen yritysostojen myötä sekä myös orgaanisesti. Konsernin kannattavuuden odotetaan paranevan viime vuodesta.
 
Lisätietoja            toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140
 
Viria on turva- ja verkkoratkaisujen, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Securi Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy, AB Sappa ja Nordic LAN&WAN Communication Oy. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa.  www.viria.fi

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…