OYS ottaa käyttöön paikantavan henkilöturva-, hoitajakutsu- ja laitepaikannusratkaisun

Viria Securityn toimittama 9Solutions Oy:n ratkaisu parantaa potilaan ja hoitohenkilöstön välistä kommunikaatiota ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia mm. paikkatiedon hyödyntämiseen potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi.

OYS 2030 -uudistamisohjelman myötä Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Hankkeen tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä tehdä OYS:sta maailman älykkäin sairaala, jossa uusin teknologia, modernit tilat ja ajantasainen osaaminen takaavat tehokkaan ja vaikuttavan, maailman parhaan hoidon.

“Hankinnan tavoitteena oli integroitu, nykyaikainen hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmä, joka skaalautuu tarpeen mukaan ja jolla voidaan toteuttaa yhtenäinen, paikantava henkilöturva vaiheittain kaikkiin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kiinteistöihin. Nämä vaatimukset täyttyvät hyvin 9Solutions-järjestelmällä”, OYS tekniikan palveluiden vastuualueen johtaja Sauli Kurttila kommentoi hankintaa.

Toiminnallisen muutoksen lisäksi kyseessä on mittava rakennushanke, jossa sairaala-alueen koko rakennuskanta uudistetaan ja rakennetaan kokonaan uusi yliopistollinen sairaala. Kaikkiaan uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa.

Modernit teknologiaratkaisut lisäävät turvallisuutta ja tehostavat toimintaa sairaalassa

OYS 2030 -ohjelman merkittävimpiä hyötyjä potilaalle ovat parantuva hoidon laatu ja potilasturvallisuus. Viria Securityn toimittama 9Solutions Oy:n henkilöturva- ja hoitajakutsuratkaisu parantaa potilaan ja hoitohenkilöstön välistä kommunikaatiota ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia mm. paikkatiedon hyödyntämiseen potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi.
Suunnittelussa korostuvat lisäksi muun muassa sairaalassa tehtävän työn tuottavuuden parantaminen sekä tilojen ja resurssien tehokas ja joustava käyttö. Tarkkaan ja reaaliaikaiseen sisätilapaikannukseen perustuvan laitepaikannusratkaisun myötä työajan käyttö tehostuu ja työn tuottavuus paranee, kun hoitohenkilökunnan aika ei mene laitteiden etsimiseen.

Moderni ratkaisu tuo myös joustoa sairaalan toimintaan ja tilojen suunnitteluun perinteisiin kaapelointia vaativiin järjestelmiin verrattuna, sillä langattomien laitteiden paikkaa voidaan muuttaa helposti ja nopeasti jälkikäteen, jos tilojen käyttötarkoitus muuttuu.

“Olemme tehneet yhteistyötä Oulun yliopistollisen sairaalan kanssa jo vuodesta 2012 ja tämä mielestäni kertoo siitä, että olemme tehneet hyvää työtä. Meille on kunnia-asia olla teknologiatoimittajana mukana OYS 2030 -hankkeessa ja jakaa yhteinen visio maailman älykkäimmästä sairaalasta. Oys ei ole meille pelkästään merkittävä asiakas vaan myös tärkeä yhteiskehityskumppani”, kommentoi 9Solutions Oy:n toimitusjohtaja Sami Herrala.

9Solutions valittiin toimittajaksi puitejärjestelyyn, jonka myötä 9Solutions-ratkaisu tullaan asentamaan sairaala-alueen uudisrakennuksiin. Sopimuksen puitteissa voidaan uusia myös nykyisen rakennuskannan vanhentuneita järjestelmäasennuksia. Puitejärjestelyn arvo on lähes neljä miljoonaa euroa. Järjestelmän toimituksesta ja asennuksesta vastaa Viria Security Oy.

Lisätietoja:
Sami Herrala, toimitusjohtaja, 9Solutions Oy
050 386 9132 sami.herrala(at)9solutions.com
OYS

Sauli Kurttila, tekniikan palvelut, vastuualueen johtaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
040 548 6624 sauli.kurttila(at)ppshp.fi

Anna-Maija Väinämö, yksikön päällikkö, Viria Security Oy
029 001 3120 anna-maija.vainamo(at)viria.fi

Lisää Virian henkilöturvaratkaisuista

Loihteella tapahtuu

Turvakolmio sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 31.12.2022

Turvakolmio liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä tämän vuoden kesäkuussa, ja 31.12.2022 Turvakolmio sulautuu Loihde Trust Oy:hyn.
Yhdessä olemme Suomen suurin sähköisen turvatekniikan palveluntoimittaja, ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin sekä Turvakolmion nykyisillä toimialueilla että laajemmin koko Suomessa.