Suomen Arvopaperikeskuksen arvo-osuustilien päättyminen koskee vain osaa Virian omistajista

Suomen Arvopaperikeskus (Euroclear) on lakkauttamassa asiakastilipalvelunsa ja on irtisanonut hallinnassaan olevat arvo-osuustilit päättymään 28.2.2019. Muutos koskee niitä Virian omistajia, joilla on arvo-osuustili Suomen Arvopaperikeskuksessa.

Mikäli osakkeet ovat esimerkiksi pankin tarjoamalla arvo-osuustilillä, omistajan ei tarvitse tehdä mitään.
Mistä tiedän, koskeeko irtisanominen minun tiliäni?
Suomen Arvopaperikeskus on lähettänyt tiedotteen asiasta lokakuun lopussa kaikille niille asiakkailleen, jota muutos koskee. Huomaa, että ao. tiedote on tullut nimenomaan Suomen Arvopaperikeskukselta ja se on yläosaltaan alla olevan kuvan mukainen.

Ainakin osa Virian omistajista on saanut postitse osakkeiden ostotarjouksia, joissa on viitattu ao. muutokseen. Näitä ostotarjouskirjeitä on lähetetty myös sellaisille omistajille, joita tämä muutos ei koske.
Minulla on arvo-osuustili Suomen Arvopaperikeskuksessa. Mitä minun pitää nyt tehdä?
Ole yhteydessä omaan pankkiisi, avaa siellä arvo-osuustili ja pyydä pankkia siirtämään osakkeesi uudelle arvo-osuustilille. Ota saamasi kirje mukaan pankkiin, sillä siinä on arvo-osuustilisi numero, jota tarvitaan tilisiirrossa.
Mitä osakkeille tapahtuu, ellen tee siirtoa ajoissa?
Suomen Arvopaperikeskuksen kirjeen mukaan niillä arvo-osuustileillä, joita ei ole suljettu 28.2.2019 mennessä, olevat osakkeet tullaan myymään erikseen ilmoitettavan määräajan jälkeen. Myynnistä saadut rahat siirretään osakkeenomistajan tilille, jos se on heillä tiedossa, tai talletetaan aluehallintovirastoon.
Lisätietoja muutoksesta Suomen Arvopaperikeskuksen sivuilla
 

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…