Kyberturvan pääkuva

Tietoturvasetelistä vauhtia yritysten tietoturvan kehittämiseen

Valtioneuvosto antaa tukea kriittisillä aloilla toimivien yritysten tietoturvan tukemiseen 1.12.2022 lähtien. Määräaikainen ja uusi tuki tarjoaa yrityksille konkreettisen mahdollisuuden paitsi järjestelmien tietoturvan kehittämiseen myös osaamisen parantamiseen.

”Tämä on yrityksille loistava tilaisuus kehittää tietoturvan tasoaan ja saada siihen myös valtion tukea”, sanoo Loihde Trustin johtava tietoturva-asiantuntija Benjamin Särkkä.

Tietoturvasetelillä on kaksi suuruusluokkaa: pienempi on maksimissaan 15 000 euroa ja isompi enintään 100 000 euroa yritystä kohden. Pienemmän tuen voi käyttää esimerkiksi erilaisten tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön tai vaikkapa henkilöstön osaamisen parantamiseen. Suurempi seteli soveltuu puolestaan uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden pohjalta huomattuihin välittömiin kehittämistoimenpiteisiin.

”Isompi seteli kattaa kustannuksista maksimissaan 70 prosenttia projektin kokonaiskustannuksista. Pienemmässä setelissä ei ole omavastuuosuutta lainkaan”, kertoo Särkkä.

Miten setelin saa käyttöön?

Tietoturvan kehittämisen tukea voi hakea joulukuun alusta alkaen Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta.

”Me Loihde Trustilla voimme auttaa asiakkaitamme setelin hakemiseen liittyvissä asioissa”, Särkkä lupaa.

Yhteisessä esikartoituspalaverissa Loihde Trustin asiantuntijat määrittelevät asiakkaan kanssa sopivan ja tarvelähtöisen kokonaisuuden asiakkaan tarpeisiin. Tämän jälkeen tehdään varsinainen tietoturvasetelihakemus.

”Suunnitellut toimenpiteet voidaan sopia aloitettavaksi sitten, kun asiakas saa myöntävän päätöksen.”

Haluatko tietää lisää?

Valtioneuvoston tiedote tietoturvasetelistä
Mitä ja miten? Loihde Trustin sivu tietoturvasetelin hyödyntämisestä 

Loihteella tapahtuu

Loihde Trust taustalla

Loihteen CSOC käyttöön nopeasti ja ilman sitoutumista

Loihde Trustin CSOC eli kyberturvakeskus on nyt mahdollista saada nopeasti käyttöön ilman sitoutumista pitkään sopimusaikaan. Perinteisesti CSOC-ratkaisut otetaan käyttöön 36 kuukauden eli kolmen vuoden sopimuksella, joten Loihde Trustin tarjoama mahdollisuus…