Tuemme kansainvälistä kyberturva-aloitetta

Digitaalisen maailman turvallisuus on meidän yhteinen asiamme. Sen varmistamiseksi tarvitaan yhteistyötä valtioiden rajojen yli ja keskenään kilpailevien yritysten välillä sekä yhteistyöhön innostavia aloitteita.

Tällainen on Paris Call for Trust & Security in Cyberspace, Ranskan hallituksen vuosi sitten alulle laittama kansainvälinen vetoomus kyberturvallisuuden edistämiseksi.
Kun Viriaa pyydettiin mukaan allekirjoittamaan vetoomus, ei päätöstä tarvinnut kahta kertaa miettiä. Ilman muuta haluamme tukea digitaalisen maailman turvallisuutta ja sitoutua toimiin, joilla ehkäistään verkossa tapahtuvaa vahingontekoa, rikollisuutta ja epäeettistä toimintaa.
Tänään 12.11. on Pariisin rauhanfoorumissa julkistettu aloitteen uudet allekirjoittajat. Kaikkiaan sen on allekirjoittanut 74 maata, 607 yritystä ja 333 kansalaisjärjestöä tai muuta yhteisöä.
Paris Call for Trust & Security in Cyberspace sisältää yhdeksän kyberturvallisuutta koskevaa periaatetta ja sitoumuksen tehdä yhteistyötä turvallisen kyberympäristön edistämiseksi.
Allekirjoittajat sitoutuvat muun muassa

  • ehkäisemään ihmisiin tai kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuvia kyberuhkia,
  • parantamaan digitaalisten tuotteiden ja palveluiden turvallisuutta koko niiden elinkaaren aikana,
  • ehkäisemään yritysten tietoon tai immateriaalioikeuksiin kohdistuvia rikoksia
  • estämään verkon kautta tapahtuvaa vaalihäirintää sekä
  • edistämään vastuullisten käyttäytymisnormien leviämistä sekä luottamuksen rakentamista kybermaailmassa.

Koko vetoomus on luettavissa täällä.
 

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…