Viria lahjoittaa SeAMKille 20 000 euroa

Viria Oyj on lahjoittanut Seinäjoen ammattikorkeakoululle 20 000 euroa. Lahjoituksen luovuttivat SeAMKille yhtiön hallituksen puheenjohtaja, professori Vesa Routamaa ja toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

”Vaikka Viria toimii nykyään valtakunnallisesti ja osin myös kansainvälisesti, yhtiön juuret ovat vahvasti pohjalaismaakunnissa. Haluamme siksi olla mukana tukemassa niiden elinvoimaisuutta. jonka keskeisimpiä tekijöitä on juuri laadukas koulutustarjonta. Vain panostamalla voimakkaasti osaamisen kehittämiseen suomalaisilla on mahdollisuus pärjätä yhä kansainvälistyvässä kilpailussa”, sanoo Virian hallituksen puheenjohtaja Vesa Routamaa.
Virian liiketoiminnassa teknologian nopea kehittyminen ja digitalisaatio edellyttävät henkilöstöltä paitsi hyvää pohjakoulutusta, myös jatkuvaa osaamisen päivittämistä. Suuri osa Virian henkilöstöstä on opiskellut ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, moni myös täydentää osaamistaan opiskelemalla lisää työn ohessa. Viria onkin päättänyt tukea ammattikorkeakoulujen varainhankintaa myös laajemmin.
Virian lahjoitus merkitsee, että SeAMK on päässyt alkuperäiseen miljoonan euroon tavoitteeseensa.
”Lämmin kiitos Virialle tästä hienosta lahjoituksesta. Virian lahjoitus puhkaisi millin rajan ja se on merkittävä asia. Meidän alkuperäinen tavoite on täyttynyt, mitä ei olisi kyllä vielä helmikuussa uskonut, että näin nopeasti pääsemme tavoitteeseen”, iloitsee vararehtori Varamäki.
Jo tähän mennessä kerätty määrä on varmistanut sen, että SeAMKiin voidaan ensi vuoden alusta alkaen palkata uudet yliopettajat digitaalisuuteen sekä ruokaturvallisuuteen.
Osallistuminen varainkeräykseen perustuu ammattikorkeakoulujen saamaan oikeuteen kerätä varoja toimintaansa. Vuonna 2018 saadut lahjoitukset kerryttävät SeAMKin pääomaa valtion myöntämällä vastinrahalla.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…