Viria ostanut Nordic LAN&WAN Communication Oy:n

Suomalainen turva- ja IT-alan konserni Viria ja tietotekniikan palveluyhtiö Nordic LAN&WAN Communication Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Viria ostaa LAN&WANin koko osakekannan.  

Virian toiminta Suomessa painottuu turva- ja verkkoratkaisuihin sekä tiedonhallinnan palveluihin, joten tietoturva- ja tietoverkkopalveluita sekä kiinteistöturvan ratkaisuja tuottava Nordic LAN&WAN vahvistaa erinomaisesti sen nykyistä liiketoimintaa.
”Meillä on vahva kasvustrategia ja olemme hakeneet juuri tällaista yhtiötä täydentämään toimintaamme. Nyt Virian liiketoiminnassa yhdistyy strategiamme mukaisesti fyysinen ja digitaalinen turvallisuus sekä tiedonhallinta ja analytiikka. Näemme näiden kesken runsaasti yhtymäkohtia ja mahdollisuuksia asiakkaita hyödyntäviin, innovatiivisiin ratkaisuihin”, kertoo Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori.
Aiemmin tänä vuonna Viria osti 41 % BI-ratkaisuja tuottavasta Aureolis Oy:stä. ”Olemme lyhyen ajan sisällä saaneet päätökseen kaksi strategiamme kannalta merkittävää ja toivottua yrityskauppaa. Nyt Viriassa on ne ydinliiketoiminnat, turva-, verkko- ja tietoliiketoiminnat, jotka viime vuoden lopulla uuteen strategiaamme kirjattiin. Tästä on hyvä jatkaa konsernin kehittämistä ja kasvua”, sanoo Vihervuori tyytyväisenä.
Myös LAN&WANin toimitusjohtaja ja yksi entisistä omistajista Pertti Pikkarainen on kauppaan tyytyväinen.
”Yhtiömme on kasvanut voimakkaasti ja saavuttanut merkittävän aseman tietoturva-asiantuntijana. Nyt tehdyn yrityskaupan myötä saamme leveämmät hartiat toimintamme kehittämiseen ja asiakaskunnan laajentamiseen. Viria Securi on yksi Suomen suurimmista turvallisuusalan yhtiöistä ja yhdessä voimme kehittää uusia tieto- ja fyysistä turvaa edistäviä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin”, toimitusjohtajana jatkava Pikkarainen sanoo.
Yhtiön entisistä omistajista myös kehitysjohtaja Juha Pasanen jatkaa yhtiön palveluksessa. Timo Kuokka puolestaan on hankkinut merkittävän määrän Viria Oyj:n osakkeita ja on nyt yksi Virian suurimmista osakkeenomistajista.
 
Lisätietoja
Viria Oyj:n toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140
Nordic LAN&WAN Communication Oy:n toimitusjohtaja Pertti Pikkarainen, puh. 0500 511 467
Viria Oyj:n viestintäjohtaja Tiina Nieminen, puh. 044 411 3480
 
Viria on turva-, verkko- ja analytiikkaratkaisuja sekä Ruotsissa tv- ja laajakaistapalveluita tuottava konserni, johon kuuluvat emoyhtiö Viria Oyj:n lisäksi Viria Securi Oy, Tansec Oy, Hibox Systems Oy ja AB Sappa sekä osakkuusyhtiö Aureolis Oy. Konsernissa työskentelee noin 300 henkilöä eri puolilla Suomea sekä Ruotsin Göteborgissa. Konserni on aiemmin toiminut nimellä Anvia. www.viria.fi.
Nordic LAN&WAN Communication on Suomen johtavia tietotekniikan palvelutaloja. Sen tuottamiin tietoturva-, tietoverkkoja kiinteistöturvapalveluihin luottavat mm. julkishallinto, kunnat, yritykset sekä myös suuret maailmanlaajuiset organisaatiot. Yhtiön liikevaihto v. 2016 oli 19 M€.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…