Viria toimittaa Länsimetron kakkosvaiheeseen tiedonsiirron aktiivilaitteet

Viria ja Länsimetro ovat tehneet sopimuksen tiedonsiirron aktiivilaiteurakasta Länsimetron uutta hanketta varten. Lisäksi Viria toimittaa erillisinä projekteina hankkeeseen hätäpuhelinjärjestelmän sekä lukituksen metroasemille ja tunneliin.

Tiedonsiirron aktiivilaiteurakka on osa Länsimetron kakkosvaihetta, joka käsittää metron laajentamisen uudella osuudella Espoon Matinkylästä Kivenlahteen. Uuden jatkeen myötä Länsimetron rata pitenee viidellä uudella metroasemalla.
Tiedonsiirron aktiivilaitteita käytetään metron tietoliikenteen mahdollistamiseen. Tietoliikenneverkolla on oleellinen merkitys metron liikennöinnille, ja siihen liittyy useita eri palveluntuottajia ja järjestelmiä, joiden toiminta on edellytys metron kulkemiselle. Aktiivilaitteet toimitetaan uusille asemille sekä pystykuiluille, yhdystunneleille ja Sammalvuoren varikon liityntäraiteelle.
Projekti pitää sisällään asemien tiedonsiirron aktiivilaitteiden suunnittelun, konfiguroinnin, toimituksen ja asennuksen täysin valmiiksi. Lisäksi Viria toimittaa erillisinä projekteina myös hätäpuhelinjärjestelmän sekä lukituksen metroasemille ja tunneliin.
– Virialla on aikaisempaa kokemusta vastaavasta urakasta, sillä Viria on toimittanut myös aiempaan Länsimetro ykköseen aktiivilaiteurakan, kertoo Viria Securityn myynti- ja asiakkuuspäällikkö Mika Janhunen.
Urakkaan sisältyvät myös kunnossapito ja huolto takuuajan loppuun saakka.
Lisätietoja
Projektipäällikkö John Stolpe, john.stolpe@viria.fi, puh. 045 636 1714
Myynti- ja asiakkuuspäällikkö Mika Janhunen, mika.janhunen@viria.fi, puh. 050 323 2598
Kuvassa vasemmalta oikealle Viria Securityn myynti- ja asiakkuuspäällikkö Mika Janhunen, Viria Securityn varatoimitusjohtaja ja digitaalisen liiketoiminnan johtaja Pertti Pikkarainen, Länsimetron toimitusjohtaja Ville Saksi sekä Länsimetron tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…