Securi SaaS-palvelut

Viria vahvistaa kyberturvapalveluitaan ostamalla Ymon Oy:n

Yritysturvallisuuden ja digipalveluiden asiantuntijayritys Viria on ostanut tietoturva- ja tietoverkkopalveluita tuottavan Ymon Oy:n.

Kauppa vahvistaa Virian digitaalisen turvallisuuden liiketoimintaa ja erityisesti tietoturvan ja IT-infrastruktuurin valvontaan ja raportointiin liittyviä palveluita.
”Kiinnostuksemme Ymoniin herätti erityisesti sen hyvä maine ja osaaminen tietoturvan valvonta- ja reagointipalveluissa. Yhdistämällä voimamme pystymme erinomaisella tavalla vastaamaan näiden palveluiden yhä kasvavaan tarpeeseen”, sanoo Virian digitaalisen turvallisuuden liiketoimintajohtaja Pertti Pikkarainen.
”Osana isompaa konsernia saamme jatkuville palveluillemme lisää uskottavuutta ja resursseja niiden edelleen kehittämiseen. Yhdessä Virian kanssa pääsemme toteuttamaan hyviksi todettuja ratkaisujamme laajemmassa mittakaavassa”, uskoo Ymonin toimitusjohtaja Pasi Yliluoma.
Ymon on vuonna 2003 perustettu it-yhtiö, joka tarjoaa yrityksille tietoverkkoihin ja tietoturvaan liittyvää konsultointia, kehittämistä, ylläpito- ja valvontapalveluita sekä järjestelmäratkaisuja. Yrityksessä työskentelee hieman alle 20 henkilöä Vantaalla ja Kajaanissa. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa sen perustaja ja entinen omistaja Pasi Yliluoma.
Virian turvaliiketoiminta kattaa digitaalisen turvallisuuden ja tietoverkkopalveluiden lisäksi fyysisen turvallisuuden palveluita, kuten kameravalvonta-, rikosilmoitin- ja hälytyskeskuspalveluita. ”Tuotamme yrityksille kokonaisvaltaista turvallisuutta, joka suojaa sekä verkon kautta että reaalimaailmasta tulevilta uhilta. Digitalisaation myötä nämä ovat jo osin päällekkäisiä, mikä edellyttääkin niiden tarkastelemista kokonaisuutena”, Pikkarainen toteaa.
 
Lisätietoja
Viria: Liiketoimintajohtaja Pertti Pikkarainen, puh. 0500 511 467, pertti.pikkarainen(at)viria.fi
Ymon: Toimitusjohtaja Pasi Yliluoma, puh. 040 515 8725, pasi.yliluoma(at)ymon.fi
 
Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, digitaalisten palveluiden, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy, Ymon Oy ja AB Sappa. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa.  Virian liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on noin 530.  www.viria.fi
 

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…