Viria lahjoitti Jamkille

Virialta 15 000 lahjoitus Jyväskylän ammattikorkeakoululle

Yritysturvallisuuden ja digipalveluiden asiantuntijayritys Viria on lahjoittanut 15 000 euroa Jyväskylän ammattikorkeakoululle.

– Tuotamme asiakkaillemme digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden kokonaisratkaisuja, ja siksi haluamme olla tukemassa kyberturvaan liittyvää koulutusta ja tutkimusta. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on valtakunnallisesti tunnettu kyberturvaosaamisestaan ja tärkeä kouluttaja tietoturva-alalle, jossa tällä hetkellä podetaan merkittävää osaajapulaa, Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori toteaa.

Vihervuori pitää yrityselämän ja oppilaitosten yhteistyötä tärkeänä myös henkilöstön jatkokoulutuksen sekä vastavuoroisen tiedonvaihdon näkökulmasta.
– Lahjoitus on luottamuksen osoitus IT- instituutin tekemälle pitkäjänteiselle yhteistyölle teollisuuden toimijoiden kanssa. Toimimme jatkuvasti aktiivisessa yhteistyössä kyberturvallisuuden parhaiden osaajien kanssa, mikä mahdollistaa opetuksen ja asiantuntijoidemme jatkuvan kehittymisen. Tällä tavalla varmistamme, että koulutus tuottaa ajantasaista osaamista ja meiltä valmistuvat oppilaat ovat haluttuja työntekijöitä teollisuuden tarpeisiin, kertoo IT-instituutin johtaja Mika Karjalainen.
Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan helmikuussa. Lahjoittajat ovat mukana kehittämässä Keski-Suomen ja koko maan kilpailukykyä. Lahjoitus on sijoitus: varainhankinnan avulla JAMK pystyy ottamaan vahvoja uusia askeleita parempana osaamisen tuottajana ja kehittämisen kumppanina.
Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen ja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan tietylle koulutusalalle. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.
Lisätietoja:
Mika Vihervuori,  toimitusjohtaja, 040 720 2140, Viria
Mika Karjalainen, johtaja, 040 574 8012, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti
Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, digitaalisten palveluiden, tiedonhallinnan ja tv-palveluiden vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Bitfactor Oy, Hibox Systems Oy, Tansec Oy ja AB Sappa. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa.  Virian liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on noin 530.  www.viria.fi

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…