Virian henkilöstö innostui ostamaan yhtiön osakkeita

Virian henkilöstölleen käynnistämä osakekannustinohjelma sai odotuksiakin suuremman suosion. Yli puolet henkilöstöstä osallistui ohjelmaan ja olisi ostanut Virian osakkeita enemmänkin kuin niitä oli tarjolla. 

Osakeohjelmassa Viria-konsernin henkilöstölle tarjottiin mahdollisuutta ostaa yhtiön osakkeita. Palkkioksi sitoutumisestaan ostajat saavat reilun kahden vuoden kuluttua maksuttomia lisäosakkeita, joiden määrä on neljäsosa nyt hankittujen osakkeiden määrästä. Lisäosakkeiden saaminen edellyttää, että työntekijä omistaa hankitut osakkeet sitoutumisjakson päättymiseen saakka ja on tuolloin edelleen Viria-konsernin palveluksessa.
”Ohjelman suosio osoittaa, että henkilöstömme uskoo Virian menestymiseen. Se kertoo myös vahvasta sitoutumisesta, mikä tuntuu erityisen hyvältä, koska toimialoillamme vallitsee työvoimapula, ja kilpailu parhaista osaajista on kovaa”, sanoo Virian toimitusjohtaja Mika Vihervuori
Henkilöstölle tarjottiin merkittäväksi enintään 63 500 kpl osakkeita, jotka ovat olleet Viria Oyj:n omistuksessa. Osakkeen hinta määräytyi osakkeen Privanetin alkuvuoden keskikurssista, josta henkilöstö sai 10 %:n alennuksen. Ylimerkinnän vuoksi osakemäärää jouduttiin kaikilla leikkaamaan viidenneksellä. Osakkeita merkitsi kaikkiaan 267 henkilöä.
Ohjelmaan sisältyy myös johdolle ja joillekin avainhenkilöille suunnattu, suoritusperusteinen palkkiomalli, jossa palkkio-osakkeiden saaminen edellyttää niille asetettujen konsernitasoisten tavoitteiden saavuttamista.
”Tällainen osakepohjainen kannustinmalli yhtenäistää työntekijöiden, johdon ja osakkeenomistajien intressejä ja lujittaa yhtiön pitkäjänteistä kehittämistä. Viria sai nyt ison joukon uusia omistajia, joilla on entistäkin suurempi motivaatio työskennellä konsernin tavoitteiden puolesta”, toteaa Virian hallituksen puheenjohtaja Vesa Routamaa.
Lisätietoja
toimitusjohtaja Mika Vihervuori, puh. 040 720 2140
hallituksen puheenjohtaja Vesa Routamaa, puh. 050 552 9696
 
Viria on digitaalisen ja fyysisen turvallisuuden, digitaalisten palveluiden ja tiedonhallinnan vahva asiantuntija. Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Bitfactor Oy, Ymon Oy, Tansec Oy ja Hibox Systems Oy. Yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja monet niistä ovat markkinoillaan suurimpien toimijoiden joukossa.  Virian liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä on noin 500.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…