Tietomurtojen estämisessä ennakointi ja varautuminen ovat parhaat kumppanit

Hyökkääjillä on käytössään erityisesti kaksi reittiä organisaatioiden järjestelmiin. Kalastelu on yksi ja toinen on verkon reunalaitteisiin suunnatut hyökkäykset. Jälkimmäisissä ei useinkaan ole tarkkaan määritelty tiettyä kohdeorganisaatiota, vaan hyökkääjä lähtee koputtelemaan heikkoa kohtaa ja odottaa, minne ovi avautuu.

Energia-ala lukeutuu NIS2:n kannalta keskeisiin toimialoihin

Kyberturvallisuusdirektiivin piiriin kuuluvat kaikki keskisuuret ja suuret yritykset, jotka toimivat kriittisillä toimialoilla. Lisäksi koosta riippumatta NIS2-direktiivi koskee kaikkia organisaatioita, jotka on määritelty kansallisesti kriittisiksi toimijoiksi. Lokakuussa 2024 voimaan astuva kyberturvallisuusdirektiivi NIS2 vaikuttaa moneen toimialaan, joista yksi keskeisiä on energia-ala.

Sairaalatekniikan päivät

Loihde osallistuu näytteilleasettajana toukokuusssa järjestettäville Sairaalatekniikan päiville Jyväskylän Paviljongissa. Perinteinen ja monivuotinen tapahtuma kerää yhteen alan asiantuntijat ja ammattilaiset. Lue lisää Tiedot-kohdasta ja rekisteröidy mukaan tapahtumaan!

CASE: Näin CSOC taklasi kyberhyökkäyksen

Vähänkään tietoturvan parissa työskentelevät eivät ole voineet välttyä kuulemasta CSOC:n eli kyberturvakeskuksen hyödyistä. Tositarinat konkreettisista toimista ovat kuitenkin harvemmassa, sillä organisaatiot eivät useinkaan halua tuoda kovin avoimesti esiin kohtaamiaan hyökkäyksiä, saati niiden yksityiskohtia. Onneksi haasteet usein saadaankin ratkottua heti alkumetreillä – siis, jos käytössä on CSOC.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Tampereella, ja Loihde on ehdottomasti myös mukana näytteilleasettajana. Vuoden 2024 pääteemoina ovat robotiikka ja älyteknologia, tietojohtaminen, digipalvelut, asiakas- ja potilastietojärjestelmien kehittäminen sekä asiakkaat kehittämistyön etulinjassa. Tarjolla on kolme päivää monipuolista ohjelmaa ja tehokasta verkostoitumista. Lisätietoja tapahtumasta saat klikkaamalla alla olevaa Tiedot-linkkiä!

Wrap-up: Loihde x Disobey 2024

Disobeyn perustaja Benjamin Särkkä ja Loihteen ratkaisukehityksestä vastaava Mika Karpala istahtivat saman pöydän ääreen keskustelemaan Disobeyn polttavimmista puheenaiheista. Mistä kyberturvallisuudessa keskustellaan juuri nyt?

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…