Yhdessä turvallisuudessa kehitys on jatkuvaa ja asiakkaan tarpeita kuuntelevaa

Asiantuntijat ovat jo pitkään puhuneet siitä, että siilojen sijaan turvallisuus tulisi nähdä yhtenä fyysisen ja digitaalisen turvan kokonaisuutena. Näin siksi, että turvallisuuden taso voidaan saada parhaaksi mahdolliseksi vain, kun aidosti tunnetaan kaikki siihen vaikuttavat tekijät. Kokonaisturvallisuus on myös kustannustehokasta, kun kokonaisuus on mietitty huolella.

”Esihenkilön rooli on ennen kaikkea palveluammatti”

Team Lead ja Senior Service Manager Heli Martikaisen mukaan IT-ala sopii hyvin monenlaisista taustoista tuleville ihmisille. Generalistina oman paikkansa ja intohimonsa voi hyvinkin löytää juuri tältä alalta, jossa tarvitaan erilaista osaamista ja tehtäviä löytyy miltei kaikista organisaatioista toimialasta riippumatta. Ihmisistä ja johtamisesta kiinnostuneen urapolku voi hyvin edetä myös esihenkilörooliin, kuten Helille kävi.

Tietomurtojen estämisessä ennakointi ja varautuminen ovat parhaat kumppanit

Hyökkääjillä on käytössään erityisesti kaksi reittiä organisaatioiden järjestelmiin. Kalastelu on yksi ja toinen on verkon reunalaitteisiin suunnatut hyökkäykset. Jälkimmäisissä ei useinkaan ole tarkkaan määritelty tiettyä kohdeorganisaatiota, vaan hyökkääjä lähtee koputtelemaan heikkoa kohtaa ja odottaa, minne ovi avautuu.

Energia-ala lukeutuu NIS2:n kannalta keskeisiin toimialoihin

Kyberturvallisuusdirektiivin piiriin kuuluvat kaikki keskisuuret ja suuret yritykset, jotka toimivat kriittisillä toimialoilla. Lisäksi koosta riippumatta NIS2-direktiivi koskee kaikkia organisaatioita, jotka on määritelty kansallisesti kriittisiksi toimijoiksi. Lokakuussa 2024 voimaan astuva kyberturvallisuusdirektiivi NIS2 vaikuttaa moneen toimialaan, joista yksi keskeisiä on energia-ala.

Sairaalatekniikan päivät

Loihde osallistuu näytteilleasettajana toukokuusssa järjestettäville Sairaalatekniikan päiville Jyväskylän Paviljongissa. Perinteinen ja monivuotinen tapahtuma kerää yhteen alan asiantuntijat ja ammattilaiset. Lue lisää Tiedot-kohdasta ja rekisteröidy mukaan tapahtumaan!

CASE: Näin CSOC taklasi kyberhyökkäyksen

Vähänkään tietoturvan parissa työskentelevät eivät ole voineet välttyä kuulemasta CSOC:n eli kyberturvakeskuksen hyödyistä. Tositarinat konkreettisista toimista ovat kuitenkin harvemmassa, sillä organisaatiot eivät useinkaan halua tuoda kovin avoimesti esiin kohtaamiaan hyökkäyksiä, saati niiden yksityiskohtia. Onneksi haasteet usein saadaankin ratkottua heti alkumetreillä – siis, jos käytössä on CSOC.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Tampereella, ja Loihde on ehdottomasti myös mukana näytteilleasettajana. Vuoden 2024 pääteemoina ovat robotiikka ja älyteknologia, tietojohtaminen, digipalvelut, asiakas- ja potilastietojärjestelmien kehittäminen sekä asiakkaat kehittämistyön etulinjassa. Tarjolla on kolme päivää monipuolista ohjelmaa ja tehokasta verkostoitumista. Lisätietoja tapahtumasta saat klikkaamalla alla olevaa Tiedot-linkkiä!

Wrap-up: Loihde x Disobey 2024

Disobeyn perustaja Benjamin Särkkä ja Loihteen ratkaisukehityksestä vastaava Mika Karpala istahtivat saman pöydän ääreen keskustelemaan Disobeyn polttavimmista puheenaiheista. Mistä kyberturvallisuudessa keskustellaan juuri nyt?