Käyttäjän manipulointi yleistyy ja huijarit ovat taitavia

Klikkasiko organisaation jäsen vahingossa kaverilta tullutta linkkiä tai vastasiko hän tutun profiilin toimintapyyntöön, jonka sai somekanavassaan? Voi olla, että häntä on yritetty manipuloida käyttäytymään itselleen tai organisaatiolle haitallisella tavalla. Näin toimii social engineering – Lue vinkit, miten suojautua huijauksia vastaan

Työntekijöiden kouluttaminen on nopein tapa parantaa yrityksen tietoturvaa

Yrityksen turvallisuus saattaa näyttäytyä vaikeasti hallittavana möhkäleenä. Loihde Trust toimii neuvonantajana ja kumppanina, jonka kanssa yrityksen pirstaloituneista turvallisuuden osa-alueista luodaan yksi hallittava kokonaisuus. Se tarkoittaa huolettomampaa arkea yritykselle – ja ennen kaikkea kannattavampaa liiketoimintaa ehkä yllättävinkin keinoin.

Varaudu sähkökatkoksiin toimivalla turvateknologialla

Energia- ja sähköpulasta puhutaan enemmän kuin koskaan, mutta ovatko yritykset todella varautuneet sen mahdollisesti mukanaan tuomiin sähkökatkoihin? Toimiva turvateknologia pelastaa ihmishenkiä ja varmistaa, että liiketoiminta pyörii vakaasti poikkeustilanteessakin.

Kyberturvan vuosi 2022 oli monella tapaa ennätyksellinen

Viime vuonna kyberturvan kentällä koettiin monenlaisia myllerryksiä. Ennätyksiäkin tapahtui, muttei aina niin positiivisessa mielessä. Mihin neljään keskeiseen tietoturvaan heijastuvaan trendiin tai tapahtumaan vuoden 2022 voisi tiivistää? PS. Haluatko tietää lisää?…

Onko tietoturva ylellisyystuote?

Käsilaukut, hajuvedet, urheiluautot, yksityiskoneet… Tällaisia asioita tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan ylellisyystuotteista. Mutta pitäisikö listaan lisätä myös tietoturva?

Särkkä: ”Käynnissä on kybermaailmansota”

Ukrainan sodasta alkanut kybermaailmansota on tähän mennessä kokenut neljä keskeistä vaihetta. Ensin tapahtuivat valmistelevat ja niitä seuraavat välittömät operaatiot, joista edettiin kaoottiseen murrosvaiheeseen ja siitä vakiintuneempaan neljänteen vaiheeseen, joka jatkuu yhä.

Teamsin koventamisen viisi keskeistä konstia

Microsoftin Teams on ollut monelle organisaatiolle se työkalu, jonka kautta siirtyminen pilveen on alkanut toden teolla kiinnostamaan. Nykyään M365:ssä (myös Teamsissa) on saatavilla paljon moderneja keinoja siihen, miten omaan toimintaan liittyviä regulaatioita voidaan lähteä ratkomaan.

Ovatko regulaatiot pilvelle liian raskas taakka?

Pilvipalveluiden käyttö on yleistynyt kiivaassa tahdissa eikä vauhdin hidastumisesta näy merkkejä. Pilveen on nyt menossa myös moni sellainen organisaatio, joka ei aiemmin ole kokenut siirtymää mahdolliseksi. Pilveen ei myöskään tarvitse rynnätä pää edellä isosti ja kerralla, vaan pilvisiirtymän voi toteuttaa vakain ja harkituin siirroin.

Kurkistus Team Hactarin työpäivään

Millainen on valkohattuhakkerin arkipäivä? Entä miksi toimiston lattialla vaeltaa pahvilaatikko, johon ei saa koskea? Keitä ovat Miss Lovelace ja Nikola?

Viisi näkökulmaa tekoälyn tietoturvaan

Tekoäly avaa suuria mahdollisuuksia datan hyödyntämiseen. Mukana seuraavat kuitenkin myös riskit. Samalla kun ymmärrys tekoälyn toiminnasta on kasvanut, myös tietoisuus riskeistä on lisääntynyt.

Zero Trust ja IAM ovat osa SASEa

Olipa kerran keskiaikainen linna, jonka ympärillä oli korkea muuri ja vallihauta, jotka suojasivat sitä ulkopuolisilta ei-halutuilta vierailta. Tämä on osuva vertaus vanhan maailman verkkoinfraan pohjautuvasta suojautumisesta, jossa yrityksen käyttäjät turvataan yritysverkolla. Yritysverkon sisällä ei kuitenkaan juuri määritelty sen tarkemmin, mihin eri käyttäjät pääsivät eli linnan sisällä olevilla oli vapaa kulku sen kaikkiin osiin. Miten siirrytään linnasta tähän päivään? Vastaus löytyy Zero Trustista ja IAMista.