Tekoäly kannattaa ottaa omiin ohjaksiin – samalla paranee sekä tietoturva että tulokset

Siitähän kaikki puhuvat, tekoälystä, erityisesti generatiivisesta sellaisesta. Mutta siinäkö kaikki? Mitä tekoälyn kanssa oikeastaan pitäisi tehdä? Loihteen Executive Advisor Benjamin Särkkä arvioi, että luovilla ratkaisuilla ja rohkeudella tekoälyllä pystyttäisiin jo paljon parempaan. Kun tekoälyn kehitys otetaan omiin ohjaksiin, myös tietoturva Särkän mukaan paranee.

Tekoäly & tietoturva ne yhteen sopii – vai sopiiko?

Tarinaa tekoälystä tietoturvan twistillä! Blogisarjamme tekoälystä starttaa perusteista. Mistä oikeastaan on kyse, kun puhutaan AI:stä eli tekoälystä? Mitä tekoälystä tulisi tietää ja miten tietoturva liittyy tähän kaikkeen? Hyppää mukaan, niin tiedät, mitkä ovat oleellisimmat tekoälyn tietoturvakysymykset.

Tiedä ainakin nämä 10 tekoälytermiä!

Oletkin ehkä jo tutustunut blogitekstiimme Tekoäly & tietoturva ne yhteen sopii – vai sopiiko? Tekoälyä koskevan blogisarjamme ensimmäisessä osassa johdatetaan lukija pohtimaan tekoälyn ja tietoturvan yhteensovittamista. Tähän liittyen kokosimme tekoälyn…

SASE – mitä on hypen takana?

Mitä sanoisit, jos nollaluottamusmallin mukainen parannettu tietoturva tuotaisiin etäkäyttäjille, mutta samalla käyttömukavuus ja helppous kasvaisi? Tämä on mahdollista SASE:n avulla.

On aika tuulettaa SOC-myyttejä

SOC-palveluun (Security Operations Center) liittyy yllättävänkin sitkeitä myyttejä, joista useimmat ovat vahvasti aikansa eläneitä. Silti ne eksyvät edelleen yhä uudestaan keskusteluihin. Otetaanpa tarkasteluun viisi yleistä SOC-myyttiä ja katsotaan, onko niissä…

MPLS meni, SD-WAN tuli

Yritysverkon yhteydet ovat perustuneet viimeiset parikymmentä vuotta MPLS-VPN-yhteyksiin. Ei siinä mitään, MPLS on tekniikkana ja yhteytenä hyvä ja toimiva, mutta käyttäjän kannalta aika ”ankea ja kankea” palvelu. Joustavuus ja muunneltavuus…

Viritä pilven tietoturva kuntoon tekemällä nämä kolme asiaa

Pilven tietoturvaan liittyy monia eri haasteita riippuen siitäkin, miten organisaation pilvisiirtymä on suunniteltu ja toteutettu. Yksi isoimpia pilven tietoturvahaasteita on sen jatkuva muutos sekä uudet maailmalla tunnistetut haavoittuvuudet, jotka pakottavat kilpajuoksuun haittatoimijoiden kanssa.

Kustannusoptimointi ja vahva tietoturva ovat toimiva pari

Kustannusoptimoinnilla ja tietoturvalla on selvä yhteys. Suunnitelmallisesti tehty kustannussäästö parantaa myös tietoturvaa, vaikka äkkiseltään voisi ajatella säästöjen vaikuttavan nimenomaan päinvastoin. Miten tämä yhtälö oikeastaan toimii?