Loihde vahvistaa digitaalisen kehittämisen liiketoimintaansa ostamalla Talent Base Oy:n

Digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisuiden asiantuntijayhtiö Loihde (entinen Viria) toteuttaa kasvustrategiaansa ja on tänään sopinut ostavansa IT-konsulttiyhtiö Talent Base Oy:n koko osakekannan. Kaupan suunniteltu toteutuspäivä on 1.6.2021.
Talent Base on datalähtöisten digitaalisten ratkaisujen konsultointiyhtiö, jossa työskentelee 57 asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto viimeisen 12 kuukauden aikana oli 7,4 miljoonaa euroa ja käyttökate 15 % liikevaihdosta
”Talent Basen monipuolinen kokemus datalähtöisestä liikkeenjohdon konsultoinnista, ratkaisusuunnittelusta ja digitaalisista kehityshankkeista tekee digitaalisen kehittämisen liiketoiminnastamme entistäkin vahvemman. Asiakkaamme saavat meiltä jatkossa entistä kokonaisvaltaisempaa tukea digitalisaatiohankkeisiinsa”, Loihde-konsernin toimitusjohtaja Samu Konttinen kertoo.
Loihteen digitaalisen kehittämisen liiketoiminta-alueeseen kuuluvat ennestään tiedolla johtamisen asiantuntija Aureolis ja digitaalisen liiketoiminnan rakentaja Bitfactor. Yhdessä Talent Basen kanssa ne muodostavat verkoston, jossa yhtiöillä on omat, toisiaan täydentävät erikoisosaamisensa sekä yhteistoimitusmalli, jossa asiakkaat hyötyvät yli 350 huippuosaajan kokonaisuudesta. Yhtiöiden palvelutarjooma ulottuu digitalisaatiohankkeiden johtamisesta ohjelmistokehitykseen ja kokonaistoimituksiin sekä palvelumuotoilusta data-analytiikkaan ja tiedolla johtamisen ratkaisuihin. Kaikki yhtiöt siirtyvät syksyllä Loihde-brändin alle omilla alatunnisteillaan.
”Osana Loihdetta pystymme palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisemmin ja tarjoamaan heille strategia- ja ratkaisusuunnittelukonsultoinnin lisäksi data- ja digikehityshankkeiden toteutus- ja ylläpitopalveluita. Lisäksi saamme paremmat mahdollisuudet panostaa entistä vahvemmin liiketoiminnan kasvuun sekä Suomessa että Ruotsissa. Loihteen toiminnan arvot ovat hyvin samankaltaiset kuin meillä Talent Basessa, ja siksi koemme, että tämä on luontainen kehitysaskel meidän henkilöstöllemme”, Talent Basen toimitusjohtaja Tomi Bergman kertoo.
Kasvu yritysostojen kautta on osa Loihteen kasvustrategiaa. Nyt solmittu kauppa avaa lisäksi tietä Loihteen kansainvälistymiselle, sillä Talent Basella on tytäryhtiö myös Ruotsissa.
Osakekannan kauppahinta on 10 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä. Osapuolet ovat lisäksi sopineet, että kaupan yhteydessä Loihde Oyj suuntaa maksullisen osakeannin Talent Basen omistajille, jotka tekevät suunnatussa osakeannissa takaisinsijoitukset. Takaisinsijoitusten yhteisarvo on noin 30 % koko kauppasummasta. Kaikki omistajat jatkavat Talent Basen palveluksessa, ja toimitusjohtaja Tomi Bergman liittyy Loihde-konsernin johtoryhmään.
 
Lisätietoja
Loihde:
Toimitusjohtaja Samu Konttinen, haastattelupyynnöt: tiina.nieminen@viria.fi, puh. 044 411 3480
Talent Base:
Toimitusjohtaja Tomi Bergman, tomi.bergman@talentbase.fi, puh. 0400 940 740
 
 
Loihde on digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme luomaan kasvua ja kilpailukykyä digitalisaation avulla sekä turvaamaan ihmiset, tiedon ja liiketoiminnan jatkuvuuden. Loihde-konsernin muodostavat emoyhtiö Loihde Oyj ja sen tytäryhtiöt Viria Security Oy, Aureolis Oy, Bitfactor Oy, Tansec Oy, Spellpoint Oy ja Viria Kiinteistöt Oy sekä 1.6.2021 alkaen Talent Base Oy. Henkilöstöä konsernissa on noin 710 ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 106,8 miljoonaa euroa.
 
Talent Base luo digitaalisen aikakauden menestystarinoita datan avulla, ihminen edellä. Yhdistämme laadukkaan datan, tavoitteita tukevan teknologian, tehokkaat prosessit sekä organisaation muutosvalmiuden optimoituna liiketoiminnallisiin tavoitteisiin.

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…