Havainnekuva Ahveniston uudesta sairaalasta

Viria Security toimittaa Ahveniston sairaalalle paikantavan henkilöturva- ja hoitajakutsujärjestelmän

Ahveniston sairaala eli Assi on uuden sukupolven sairaala sekä palvelukeskus, joka rakennetaan Ahveniston luonnonpuiston kupeeseen Hämeenlinnaan. Uuden sairaalan rakennustyöt alkavat vuonna 2021 ja sen on määrä valmistua vuonna 2025.

Assin tavoitteena on olla maailman inhimillisin sairaala, joka vastaa tulevaisuuden terveydenhuollon tarpeisiin asiakaslähtöisesti. Sairaalan konsepti on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä sairaalan käyttäjien kanssa ja potilaan palvelukokemus ja viihtyisyys on asetettu suunnittelussa etusijalle.
Potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi sekä hoitajien työn tueksi Ahveniston sairaala ottaa käyttöön 9Solutions Oy:n paikantavan henkilöturva- ja hoitajakutsujärjestelmä. Järjestelmän toimituksesta ja ylläpidosta vastaa Viria Security.
“Halusimme yhden päävastuullisen toimittajan, joka vastaisi sekä hoitajakutsun että paikantavan henkilöturvajärjestelmän toimituksesta. Tarjottu ratkaisu täytti kaikki hankinnalle asettamamme vaatimukset ja näimme myös potentiaalia jatkokehitykselle muilla toimittajan tuotealueilla. Pystymme hyödyntämään ratkaisua myös logistisissa järjestelmissämme niin halutessamme. Myös toimittajan viimeaikaiset asennukset vastaavanlaisiin ympäristöihin olivat referensseinä tärkeässä roolissa”, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ASSI Allianssin ICT-projektipäällikkö Kari Riihijärvi kommentoi valintaa.
Kanta-Hämeeseen nousee Assin myötä korkeatasoinen terveydenhuollon keskittymä ja palvelukeskus, joka kokoaa yhteen useita palveluntarjoajia. Assin katon alla tulee toimimaan Kanta-Hämeen keskussairaala. Lisäksi rakennus tulee tarjoamaan tilat muun muassa Fimlabin laboratoriolle, tekonivelsairaala Coxalle ja Tays Sydänsairaalalle. Sairaalaan sijoittuu myös nykyistä Hämeenlinnan kaupungin perusterveydenhuoltoa, kuten potilasosastot Vanajaveden sairaalasta, terveysasematoimintaa ja hammashuollon yksikkö sekä akuutin kotihoidon tilat.
Paikantava henkilöturva- ja hoitajakutsujärjestelmä tullaan asentamaan koko uudistuvan sairaalan alueelle vuosien 2023–2025 aikana. 
Assi toteutetaan allianssimallilla, jonka osapuolia ovat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Skanska, Sweco sekä arkkitehtityöyhteenliittymän Team Integrated. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 360 miljoonaa euroa.
Lisätietoja:
Anna-Maija Väinämö, yksikön päällikkö, Viria Security Oy
029 001 3120 anna-maija.vainamo@viria.fi 
Kari Riihijärvi, K-H SHP/ASSI Allianssi, ICT-Projektipäällikkö
040 631 9046 kari.riihijarvi@khshp.fi
www.ahvenistonsairaala.fi 
Sami Herrala, toimitusjohtaja, 9Solutions Oy
050 386 9132 sami.herrala@9solutions.com   
Lisää Virian henkilöturvaratkaisuista

Virialla tapahtuu

Loihde Trust taustalla

Loihteen tytäryhtiöt Viria Security, Tansec ja Spellpoint siirtyvät yhteisen Loihde Trust brändin alle 1.9.2021 alkaen

Viria Security Oy, Tansec Oy ja Spellpoint Oy vaihtavat 1.9.2021 alkaen nimensä ja siirtyvät yhteisen Loihde Trust brändin alle. Olemme jatkossakin samat tutut yritykset mutta haluamme muutoksella korostaa yhteistyömme kasvua koko Loihde-yritysverkoston kanssa ja etenkin entistä tiiviimpää yhteistyötä Loihteen turvaliiketoiminnan sisällä. Nimenmuutostemme taustalla on tavoite palvella asiakkaitamme paremmin ja lisätä henkilökuntamme yhteenkuuluvuutta yhden brändin alla.

K2 Turvapalvelut ostaa Viria Securityn hälytyskeskuksen

K2 Turvapalvelut Oy on tänään allekirjoitetulla sopimuksella ostanut Turvallisuusyhtiö Viria Security Oy:n hälytyskeskusliiketoiminnan. Kaupan myötä K2 Turvapalveluille siirtyy Kokkolassa toimiva hälytyskeskus, jossa vastaanotetaan muun muassa murto-, kiinteistö- ja palohälytyksiä sekä…