Havainnekuva Ahveniston uudesta sairaalasta

Viria Security toimittaa Ahveniston sairaalalle paikantavan henkilöturva- ja hoitajakutsujärjestelmän

Ahveniston sairaala eli Assi on uuden sukupolven sairaala sekä palvelukeskus, joka rakennetaan Ahveniston luonnonpuiston kupeeseen Hämeenlinnaan. Uuden sairaalan rakennustyöt alkavat vuonna 2021 ja sen on määrä valmistua vuonna 2025.

Assin tavoitteena on olla maailman inhimillisin sairaala, joka vastaa tulevaisuuden terveydenhuollon tarpeisiin asiakaslähtöisesti. Sairaalan konsepti on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä sairaalan käyttäjien kanssa ja potilaan palvelukokemus ja viihtyisyys on asetettu suunnittelussa etusijalle.
Potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi sekä hoitajien työn tueksi Ahveniston sairaala ottaa käyttöön 9Solutions Oy:n paikantavan henkilöturva- ja hoitajakutsujärjestelmä. Järjestelmän toimituksesta ja ylläpidosta vastaa Viria Security.
“Halusimme yhden päävastuullisen toimittajan, joka vastaisi sekä hoitajakutsun että paikantavan henkilöturvajärjestelmän toimituksesta. Tarjottu ratkaisu täytti kaikki hankinnalle asettamamme vaatimukset ja näimme myös potentiaalia jatkokehitykselle muilla toimittajan tuotealueilla. Pystymme hyödyntämään ratkaisua myös logistisissa järjestelmissämme niin halutessamme. Myös toimittajan viimeaikaiset asennukset vastaavanlaisiin ympäristöihin olivat referensseinä tärkeässä roolissa”, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ASSI Allianssin ICT-projektipäällikkö Kari Riihijärvi kommentoi valintaa.
Kanta-Hämeeseen nousee Assin myötä korkeatasoinen terveydenhuollon keskittymä ja palvelukeskus, joka kokoaa yhteen useita palveluntarjoajia. Assin katon alla tulee toimimaan Kanta-Hämeen keskussairaala. Lisäksi rakennus tulee tarjoamaan tilat muun muassa Fimlabin laboratoriolle, tekonivelsairaala Coxalle ja Tays Sydänsairaalalle. Sairaalaan sijoittuu myös nykyistä Hämeenlinnan kaupungin perusterveydenhuoltoa, kuten potilasosastot Vanajaveden sairaalasta, terveysasematoimintaa ja hammashuollon yksikkö sekä akuutin kotihoidon tilat.
Paikantava henkilöturva- ja hoitajakutsujärjestelmä tullaan asentamaan koko uudistuvan sairaalan alueelle vuosien 2023–2025 aikana. 
Assi toteutetaan allianssimallilla, jonka osapuolia ovat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Skanska, Sweco sekä arkkitehtityöyhteenliittymän Team Integrated. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 360 miljoonaa euroa.
Lisätietoja:
Anna-Maija Väinämö, yksikön päällikkö, Viria Security Oy
029 001 3120 anna-maija.vainamo@viria.fi 
Kari Riihijärvi, K-H SHP/ASSI Allianssi, ICT-Projektipäällikkö
040 631 9046 kari.riihijarvi@khshp.fi
www.ahvenistonsairaala.fi 
Sami Herrala, toimitusjohtaja, 9Solutions Oy
050 386 9132 sami.herrala@9solutions.com   
Lisää Virian henkilöturvaratkaisuista

Loihteella tapahtuu

Loihde oli toteuttamassa Puolustusvoimien Hackathonia

Kyberoperaatiot ovat yhä keskeisempi osa modernia puolustuskykyä, ja uusien ratkaisuiden kehittämisen tueksi Puolustusvoimat järjesti kyberpuolustusaiheinen SecD-Day Hackathonin 2.–4.2.2024. Loihde oli mukana yhteistyökumppanina toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n…

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmässä häiriötä

Hedsam-kulunvalvontajärjestelmissä, joissa on käytössä Hedsam-5 -elektroniikkakortteja, on havaittu ongelmia liikennöinnissä kortin ja palvelimen välillä. Tilanteella ei ole havaittu olevan vaikutuksia uusiin Hedsam X -järjestelmiin, joissa on käytössä pelkästään Hedsam-Node- ja…

Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn 29.2.2024

Hämeen Lukko liittyi Loihde-konserniin yrityskaupan myötä viime vuoden huhtikuussa, ja 29.2.2024 Hämeen Lukko sulautuu Loihde Trust Oy:hyn. Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Autamme jatkossa asiakkaitamme turvallisuuden saralla…