Turvallisuutta pitää suunnitella sitä käyttävän ihmisen lähtökohdista

Jo antiikin Roomassa käytettiin salasanoja, mutta nyt on korkea aika luopua niistä. Ihminen on kehittäjä ja samalla sitkeä kehityksen tulppa. Hyvä esimerkki on turvallisuus, joka kuuluu perustarpeisiimme. Lukot ja avaimet ovat pitkään varmistaneet, että ulkopuoliset pysyvät poissa ja voimme turvata tilamme.  

Zero Trust ja IAM ovat osa SASEa

Olipa kerran keskiaikainen linna, jonka ympärillä oli korkea muuri ja vallihauta, jotka suojasivat sitä ulkopuolisilta ei-halutuilta vierailta. Tämä on osuva vertaus vanhan maailman verkkoinfraan pohjautuvasta suojautumisesta, jossa yrityksen käyttäjät turvataan yritysverkolla. Yritysverkon sisällä ei kuitenkaan juuri määritelty sen tarkemmin, mihin eri käyttäjät pääsivät eli linnan sisällä olevilla oli vapaa kulku sen kaikkiin osiin. Miten siirrytään linnasta tähän päivään? Vastaus löytyy Zero Trustista ja IAMista.

Onnistunut IAM-toteutus syntyy priorisoimalla ja tarpeiden tunnistamisella

Käyttövaltuushallinnan (IAM) järjestelmä on pitkäaikainen sijoitus, jonka tulisi soveltua myös tulevaisuuden tarpeisiin. Paperilla moni järjestelmä vastaa yleisiin tarpeisiin, mutta käytännössä eroja löytyy hinnan ja ylläpitovaihtoehtojen lisäksi siinä, miten järjestelmä integroituu kokonaisarkkitehtuuriin ja prosesseihin. Mistä siis kannattaa aloittaa ja miten varmistaa toivottu lopputulos?