Suoraa puhetta tietoturva-alan kuormittavuudesta

Miten ja miksi nykypäivän tietoturvatyöläinen kuormittuu? Mitkä oivallukset ovat auttaneet Loihde Trustin Benjamin Särkkää ja Aino Kivilahtea heidän työurillaan? Kivilahti ja Särkkä haluavat normalisoida mielenterveydestä käytyä keskustelua avaamalla artikkelissa myös henkilökohtaisia haasteitaan työelämässä.

Turvallisuutta pitää suunnitella sitä käyttävän ihmisen lähtökohdista

Jo antiikin Roomassa käytettiin salasanoja, mutta nyt on korkea aika luopua niistä. Ihminen on kehittäjä ja samalla sitkeä kehityksen tulppa. Hyvä esimerkki on turvallisuus, joka kuuluu perustarpeisiimme. Lukot ja avaimet ovat pitkään varmistaneet, että ulkopuoliset pysyvät poissa ja voimme turvata tilamme.  

Käyttäjän manipulointi yleistyy ja huijarit ovat taitavia

Klikkasiko organisaation jäsen vahingossa kaverilta tullutta linkkiä tai vastasiko hän tutun profiilin toimintapyyntöön, jonka sai somekanavassaan? Voi olla, että häntä on yritetty manipuloida käyttäytymään itselleen tai organisaatiolle haitallisella tavalla. Näin toimii social engineering – Lue vinkit, miten suojautua huijauksia vastaan

Kyberturvan vuosi 2022 oli monella tapaa ennätyksellinen

Viime vuonna kyberturvan kentällä koettiin monenlaisia myllerryksiä. Ennätyksiäkin tapahtui, muttei aina niin positiivisessa mielessä. Mihin neljään keskeiseen tietoturvaan heijastuvaan trendiin tai tapahtumaan vuoden 2022 voisi tiivistää? PS. Haluatko tietää lisää?…

Onko tietoturva ylellisyystuote?

Käsilaukut, hajuvedet, urheiluautot, yksityiskoneet… Tällaisia asioita tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan ylellisyystuotteista. Mutta pitäisikö listaan lisätä myös tietoturva?

Särkkä: ”Käynnissä on kybermaailmansota”

Ukrainan sodasta alkanut kybermaailmansota on tähän mennessä kokenut neljä keskeistä vaihetta. Ensin tapahtuivat valmistelevat ja niitä seuraavat välittömät operaatiot, joista edettiin kaoottiseen murrosvaiheeseen ja siitä vakiintuneempaan neljänteen vaiheeseen, joka jatkuu yhä.

Teamsin koventamisen viisi keskeistä konstia

Microsoftin Teams on ollut monelle organisaatiolle se työkalu, jonka kautta siirtyminen pilveen on alkanut toden teolla kiinnostamaan. Nykyään M365:ssä (myös Teamsissa) on saatavilla paljon moderneja keinoja siihen, miten omaan toimintaan liittyviä regulaatioita voidaan lähteä ratkomaan.

Ovatko regulaatiot pilvelle liian raskas taakka?

Pilvipalveluiden käyttö on yleistynyt kiivaassa tahdissa eikä vauhdin hidastumisesta näy merkkejä. Pilveen on nyt menossa myös moni sellainen organisaatio, joka ei aiemmin ole kokenut siirtymää mahdolliseksi. Pilveen ei myöskään tarvitse rynnätä pää edellä isosti ja kerralla, vaan pilvisiirtymän voi toteuttaa vakain ja harkituin siirroin.

Kurkistus Team Hactarin työpäivään

Millainen on valkohattuhakkerin arkipäivä? Entä miksi toimiston lattialla vaeltaa pahvilaatikko, johon ei saa koskea? Keitä ovat Miss Lovelace ja Nikola?

Viisi näkökulmaa tekoälyn tietoturvaan

Tekoäly avaa suuria mahdollisuuksia datan hyödyntämiseen. Mukana seuraavat kuitenkin myös riskit. Samalla kun ymmärrys tekoälyn toiminnasta on kasvanut, myös tietoisuus riskeistä on lisääntynyt.