Viritä pilven tietoturva kuntoon tekemällä nämä kolme asiaa

Pilven tietoturvaan liittyy monia eri haasteita riippuen siitäkin, miten organisaation pilvisiirtymä on suunniteltu ja toteutettu. Yksi isoimpia pilven tietoturvahaasteita on sen jatkuva muutos sekä uudet maailmalla tunnistetut haavoittuvuudet, jotka pakottavat kilpajuoksuun haittatoimijoiden kanssa.

Kustannusoptimointi ja vahva tietoturva ovat toimiva pari

Kustannusoptimoinnilla ja tietoturvalla on selvä yhteys. Suunnitelmallisesti tehty kustannussäästö parantaa myös tietoturvaa, vaikka äkkiseltään voisi ajatella säästöjen vaikuttavan nimenomaan päinvastoin. Miten tämä yhtälö oikeastaan toimii?

DFIR on tietoturvan Batman

DFIR eli “Digital Forensics & Incident Response” on vähän kuin tietoturvan Batman tai jokin muu hätätilanteita ratkova supersankari. Se astuu esiin ja ottaa homman haltuun, jos tietoturva syystä tai toisesta pettää. Tällaisia tilanteita voivat käytännössä olla esimerkiksi sellaiset, joissa tietoturvahyökkäys pääsee aktivoitumaan tai on vahva epäilys, että niin on päässyt käymään.

Ohjeita ammattilaiselle tietoturvahyökkäyksen sattuessa

Mitä tehdä, jos kuitenkin kosahtaa? Tässä tietoturva-asiantuntijoille suunnatut askel askeleelta -ohjeet! Juttu on jatkoa DFIR on tietoturvan Batman -blogille. Mikäli teillä on käytössä SOC-palvelu (Security Operations Center), ole heihin yhteydessä…

Asiantuntijuus on jatkuvaa uuden oppimista

Asiantuntijalle jatkuva uuden oppiminen on luonteva ja välttämätön osa työtä. Tietokirjaviikon kunniaksi kysyimme elokuussa 2023 muutamilta tietoturvan ammattilaisiltamme, mitä he lukevat juuri nyt. Tiedustelimme heiltä myös hektisessä työelämässä koetellut vinkit oman ammattitaidon ylläpitämiseen. Nappaa siis vinkit talteen!

Turvallinen datanhallinta on vastuullisen tekoälyn perusta

Tekoälyn ympärillä on nyt kiihtyvä hype ja innostus, mikä on saanut yritykset ympäri maailmaa kehittämään jatkuvasti uusia sovelluksia sen ympärille. Tekoälyyn kannattaa kuitenkin suhtautua samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhunkin sovellukseen eli tietoturva ennen kaikkea.

Suoraa puhetta tietoturva-alan kuormittavuudesta

Miten ja miksi nykypäivän tietoturvatyöläinen kuormittuu? Mitkä oivallukset ovat auttaneet Loihde Trustin Benjamin Särkkää ja Aino Kivilahtea heidän työurillaan? Kivilahti ja Särkkä haluavat normalisoida mielenterveydestä käytyä keskustelua avaamalla artikkelissa myös henkilökohtaisia haasteitaan työelämässä.

Turvallisuutta pitää suunnitella sitä käyttävän ihmisen lähtökohdista

Jo antiikin Roomassa käytettiin salasanoja, mutta nyt on korkea aika luopua niistä. Ihminen on kehittäjä ja samalla sitkeä kehityksen tulppa. Hyvä esimerkki on turvallisuus, joka kuuluu perustarpeisiimme. Lukot ja avaimet ovat pitkään varmistaneet, että ulkopuoliset pysyvät poissa ja voimme turvata tilamme.