Miten suojata ja valvoa kriittistä infrastruktuuria?

Viimeaikaiset muutokset turvallisuustilanteessa ovat kasvattaneet kyberoperaatioiden riskiä kriittistä infrastruktuuria kohtaan. Kyvykkyyttä suojata ja valvoa kriittisiä ympäristöjä on siis vahvistettava entisestään. Mutta miten se kannattaa tehdä?

Microsoftin pilvi on nyt myös suomalainen pilvi

Microsoft julkisti yhdessä Fortumin kanssa suunnitelmansa rakentaa Suomeen kaksi datakeskusta. Kyseessä on nimenomaan Azure-datakeskushanke. Aiemminhan Microsoftilla on Suomessa ollut kiihdytyspisteeksi luonnehdittava pieni konesalipresenssi, joka on palvellut M365-palvelun paikallista nopeuttamista. Uusi investointi tuo myös Azure-pilvipalvelut paikallisesti saataville.

Tietoturvan itsepuolustuskurssi pilveen uskaltautuvalle

Tällä blogitekstillä opastan yli pilven turbulenssien ja karttamaan yleisimmät virheet. Lisäksi kerron huonoista käytännöistä, joita helposti tulee valittua, jos pilven rajoitukset ja mahdollisuudet eivät ole kirkkaina mielessä.

Hajautettu verkkoinfra on tullut jäädäkseen

Koronapandemia muutti pysyvästi tapaamme työskennellä. Enää ei tarvitse ajella toimistolle joka päivä ollakseen läsnä, tuottoisa ja tavoitettavissa. Olemme löytäneet uudenlaisen vapauden työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta. Erittäin hienoa, diggaan. Samalla teemme ilmastotekoja ja säästämme aikaa.

Elämää palomuurien jälkeen

Palomuurit, nuo bittiteiden tukkeet, ovat ilahduttaneet tietoturvakauppiaiden budjetteja jo hyvän aikaa kolmatta vuosikymmentä. Mutta mikä on firewallin rooli vuonna 2021? Reititin hoitaa NAT-osoitemuunnoksen, isoveli nimeltä pilvi kyttää tietoturvaa rajattomin resurssein ja käyttäjätkin ovat kotosalla, kaukana palomuuriparasta.

Onko pilveen vain menolippuja?

Pilveen mennään usein rytinällä pelkkä menolippu taskussa. Koska kaikki sinne pyrkivät, miksi ihmeessä miettiä jo etukäteen exit-strategiaa? Mutta tarpeen se on silti ja minäpä kerron miksi.

Täydentyvä tietoturva & pilvi -sanakirja

Onko tietoturvasanastossasi aukkopaikkoja tai termien merkityksiä karkuteillä? Tässä sinulle käyttöösi oma tietoturva & pilvi -sanakirjamme, olepa hyvä! Päivitämme ja täydennämme sisältöä aika ajoin, joten käypä kurkistamassa taas myöhemmin uudestaan.

Kuuden kohdan muistilista onnistuneeseen pilviprojektiin

Kauhutarinat pilviprojektien aikataulujen paukkumisesta ja budjetin ylityksistä ovat tuttuakin tutumpia. Pitäisikö pilviprojektia pitää onnistuneena, jos budjetti ei nelinkertaistu eikä aikataulu ylity 200%:lla? Ei sentään. Mutta miksi niin on monelle käynyt…

Aika sanoa heipat MPLS!

Se, mikä toimi loistavasti vuosikymmeniä sitten, ei välttämättä istu enää nykypäivän tarpeisiin. Näin on käynyt myös MPLS:lle.

Lähiverkko ja langaton verkko eivät ole pelkkiä rautanauloja

Tulevaisuuden sairaalaympäristöt, älykäs liikenne sekä yleensä IoT-laitteiden ja sensoreiden nopea kasvu vaativat monipuolista, turvallista ja toimintavarmaa tietoliikennettä. Langaton verkko on tärkeässä roolissa erilaisten digitalisoitujen liiketoimintaan liittyvien prosessien ja IoT-ratkaisujen käyttöönoton mahdollistajana.