SASE – mitä on hypen takana?

Mitä sanoisit, jos nollaluottamusmallin mukainen parannettu tietoturva tuotaisiin etäkäyttäjille, mutta samalla käyttömukavuus ja helppous kasvaisi? Tämä on mahdollista SASE:n avulla.

MPLS meni, SD-WAN tuli

Yritysverkon yhteydet ovat perustuneet viimeiset parikymmentä vuotta MPLS-VPN-yhteyksiin. Ei siinä mitään, MPLS on tekniikkana ja yhteytenä hyvä ja toimiva, mutta käyttäjän kannalta aika ”ankea ja kankea” palvelu. Joustavuus ja muunneltavuus…

Viritä pilven tietoturva kuntoon tekemällä nämä kolme asiaa

Pilven tietoturvaan liittyy monia eri haasteita riippuen siitäkin, miten organisaation pilvisiirtymä on suunniteltu ja toteutettu. Yksi isoimpia pilven tietoturvahaasteita on sen jatkuva muutos sekä uudet maailmalla tunnistetut haavoittuvuudet, jotka pakottavat kilpajuoksuun haittatoimijoiden kanssa.

OT on myös IT:tä

OT (Operational Technology) on perinteisesti nähty IT:stä eristetyksi saareksi. Tämä on kuitenkin vain pelkistetty näkökulma eikä kerro koko totuutta. Siispä mitä jos OT onkin IT:tä – tai uusilla termeillä ICS (Industrial Control System) olisikin myös ICT:tä?

Miten suojata ja valvoa kriittistä infrastruktuuria?

Viimeaikaiset muutokset turvallisuustilanteessa ovat kasvattaneet kyberoperaatioiden riskiä kriittistä infrastruktuuria kohtaan. Kyvykkyyttä suojata ja valvoa kriittisiä ympäristöjä on siis vahvistettava entisestään. Mutta miten se kannattaa tehdä?

Microsoftin pilvi on nyt myös suomalainen pilvi

Microsoft julkisti yhdessä Fortumin kanssa suunnitelmansa rakentaa Suomeen kaksi datakeskusta. Kyseessä on nimenomaan Azure-datakeskushanke. Aiemminhan Microsoftilla on Suomessa ollut kiihdytyspisteeksi luonnehdittava pieni konesalipresenssi, joka on palvellut M365-palvelun paikallista nopeuttamista. Uusi investointi tuo myös Azure-pilvipalvelut paikallisesti saataville.

Tietoturvan itsepuolustuskurssi pilveen uskaltautuvalle

Tällä blogitekstillä opastan yli pilven turbulenssien ja karttamaan yleisimmät virheet. Lisäksi kerron huonoista käytännöistä, joita helposti tulee valittua, jos pilven rajoitukset ja mahdollisuudet eivät ole kirkkaina mielessä.

Hajautettu verkkoinfra on tullut jäädäkseen

Koronapandemia muutti pysyvästi tapaamme työskennellä. Enää ei tarvitse ajella toimistolle joka päivä ollakseen läsnä, tuottoisa ja tavoitettavissa. Olemme löytäneet uudenlaisen vapauden työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta. Erittäin hienoa, diggaan. Samalla teemme ilmastotekoja ja säästämme aikaa.

Elämää palomuurien jälkeen

Palomuurit, nuo bittiteiden tukkeet, ovat ilahduttaneet tietoturvakauppiaiden budjetteja jo hyvän aikaa kolmatta vuosikymmentä. Mutta mikä on firewallin rooli vuonna 2021? Reititin hoitaa NAT-osoitemuunnoksen, isoveli nimeltä pilvi kyttää tietoturvaa rajattomin resurssein ja käyttäjätkin ovat kotosalla, kaukana palomuuriparasta.

Onko pilveen vain menolippuja?

Pilveen mennään usein rytinällä pelkkä menolippu taskussa. Koska kaikki sinne pyrkivät, miksi ihmeessä miettiä jo etukäteen exit-strategiaa? Mutta tarpeen se on silti ja minäpä kerron miksi.